Сметанний бісквіт - простий рецепт для десерту або торта
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 350 гр борошна
- 300 гр сметани 20%
- 250 гр цукру
- 1/3 ч. л. розпушувача або щіпка соди
- дрібка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків і скласти в одну миску, білки поки що прибрати в холодильник. Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем/содою та ваніліном, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
- Жовтки з'єднати з цукром і збити міксером до утворення світлої пишної маси протягом 3-4 хвилин. Не перестаючи збивати жовтки, додати по ложці сметану і збивати до однорідної консистенції.
- Поступово ввести в жовткову масу просіяне борошно, вимішати однорідне бісквітне тісто лопаткою. Білки вийняти з холодильника, додати щіпку солі та збити міксером на високій швидкості до стійких піків (насадки обов'язково мають бути чистими). Перекласти тісто у форму для випічки та відправити у розігріту духовку.
- Випікати сметанний бісквіт до золотистого кольору протягом 20-25 хвилин. Через вказаний час вимкнути духовку, відкрити дверцята. Через 10-15 хвилин вийняти форму, дістати бісквіт на решітку і залишити остигати на кілька хвилин.
- Готовий кекс на сметані можна подавати до столу у теплому вигляді, посипавши цукровою пудрою або покривши глазур'ю. Можна повністю остудити бісквіт, розрізати навпіл і використовувати у приготуванні бісквітного торта. Приємного чаювання!
Сметанний бісквіт готовий до подачі до столу в теплому вигляді, посипавши його цукровою пудрою або поливши улюбленою глазур'ю. Якщо ви хочете приготувати торт, то можна розділити бісквіт на дві частини та намазати його улюбленим кремом.
Сметанний бісквіт - це прекрасний десерт, який можна приготувати вдома за кілька простих кроків. Його ніжна текстура та простий смак підійдуть для будь-якої вечері чи святкового застілля. Напевно, ви будете приємно здивовані, наскільки легко можна зробити сметанний бисквіт вдома!