Дріжджове тісто на майонезі: простий та швидкий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр борошна
- 250 мл чистої води
- 150 гр майонезу
- 1 ст. цукру
- 25 гр сухих дріжджів
- пів-ч.л. солі (або 3/4 ч.л. для несолодкої випічки)
Рецепт приготування страви:
- Дріжджі розтерти з цукром і 1 ст.л. борошна, влити теплу (близько 35С) воду і розмішати. Залишити дріжджову суміш на 10-15 хвилин у теплі до утворення піни на поверхні. Потім додати до дріжджової рідини майонез кімнатної температури (заздалегідь вийняти його з холодильника), сіль і вимішати міксером на низькій швидкості або вінчиком до однорідної консистенції.
- Борошно просіяти через сито (бажано двічі) і поступово ввести в майонезну суміш, вимісити м'яке та еластичне тісто руками. Накрити тісто серветкою або легким рушником і залишити на півтори години у теплі (до 35С).
- Через вказаний час обім'яти тісто руками ще раз, накрити легким рушником або серветкою та залишити на півгодини у теплому місці. Дріжджове тісто, що піднялося, на майонезі можна використовувати для приготування пирогів, пиріжків, пампушок, піци, біляшів і т.д.
- Якщо вам потрібно приготувати пиріжки або біляші, тісто потрібно розкатати на столі і вирізати круглі шматочки. На середину кожного з них можна покласти фарш, картоплю з цибулею або інші начинки. Потім тісто потрібно зліпити, згорнувши його в півмісяць, і зачіпити краї пальцями.
- Якщо ви хочете приготувати піцу, то тісто потрібно розкатати на деку, змащений олією або покритий пергаментним папером, і викласти на нього начинку. Наприклад, на тісто можна покласти томатний соус, сир, м'ясо, овочі та інші інгредієнти на ваш смак. Потім піцу потрібно пекти у попередньо розігрітій духовці при температурі близько 200-220 °C протягом 20-30 хвилин.
- Цей рецепт дріжджового тіста на майонезі простий та швидкий у приготуванні, і допоможе створити смачну випічку за короткий час. Ви можете використовувати його як для святкового столу, так і для звичайної вечері з родиною та друзями.