Пиріг з капустою на кефірі

Пиріг з капустою на кефірі
4.6
(10)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 200 г майонезу або жирної сметани
  • 150 г борошна
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. солі

Для начинки:

  • 300 г свіжої, краще молодої капусти
  • 2 яйця
  • маленький пучок зелені (цибуля, петрушка, кріп)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Починаємо з підготовки капустної начинки: яйця кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою та ставимо на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо їх до готовності, приблизно 10 хвилин. Зливаємо воду, заліваємо варені яйця льодяною водою та змінюємо її на більш холодну по мірі її нагрівання.
  2. Капусту нарізаємо якомога тонше, зелень промиваємо та нарізаємо, змішуємо з капустою в одній мисці. Очищені від шкаралупи остуджені яйця ріжемо дрібненькими кубиками, додаємо до нашинкованої капусти з зеленню та перемішуємо.
  3. Приготуємо кефірне тісто для пирога: вбиваємо сирі яйця у миску та збиваємо міксером на високих обертах до пухкості. Додаємо сіль з цукром та продовжуємо збивати ще пару хвилин.
  4. Не перестаючи збивати яйця, вливаємо тонким струмочком майонез/сметану, потім кефір і змішуємо до однорідності. Поступово додаємо борошно з розпушувачем, просіюючи все через сито і замішуємо не дуже густе тісто.
  5. Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів, форму для запікання застилаємо пергаментним папером або змащуємо рослинною олією. Вливаємо у форму половину тіста, рівномірно покриваємо його начинкою та заливаємо залишком тіста.
  6. Печемо пиріг з капустою та яйцями на кефірі приблизно півгодини до золотистої скоринки. Виймаємо форму з духовки, накриваємо рушником та залишаємо як мінімум на 10-15 хвилин для остигання.
  7. Готовий пиріг з капустою на кефірному тісті смачний як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Цей пиріг може бути ідеальним варіантом для тих, хто любить здорову їжу та не хоче витрачати багато часу на її приготування. Капуста - дуже корисний продукт, який містить багато вітамінів та мінералів, а також багато клітковини, що підтримує здоров'я шлунково-кишкового тракту. Крім того, кефір - це джерело білка та кальцію, що є важливими елементами здорового розвитку організму. Такий пиріг може бути чудовим перекусом для дітей у школі, або для працюючих людей в офісі, які хочуть щось смачне і корисне на обід. Крім того, він легко переноситься, до того ж може бути ідеальним варіантом для пікніка або на вихідні, коли ви збираєтеся з друзями на природі. Спробуйте цей простий та смачний рецепт і насолоджуйтесь його витонченим смаком! Смачного!