Пиріг з сиром та грушею

Пиріг з сиром та грушею
5.0
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 250 г борошна
  • 120-130 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • щіпка солі

Для сирної начинки з грушами:

  • 0,5 кг легкого сиру
  • 2 груші
  • 2 яйця
  • 50 г цукру
  • 4 ст.л. апельсинового джему (можна замінити на будь-який інший джем або конфітюр)
  • цедра одного апельсину
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіюємо через сито в одну миску, додаємо цукрову пудру та щіпку солі. Все ретельно перемішуємо.
  2. До сухої суміші додаємо натерте на тертці вершкове масло, яйце та мішаємо до отримання однорідного, не липкого тіста.
  3. Тісто завертаємо в харчову плівку та відправляємо на 20-30 хвилин в морозилку.
  4. Поки тісто охолоджується, готуємо начинку. Груші миємо, видаляємо серцевину та нарізаємо м'яку частину зі шкіркою на невеликі шматочки.
  5. Сир рекомендується протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, або ж протерти його виделкою. До сиру додаємо яйце, цукор, ванільний цукор та цедру апельсина. Все ретельно збиваємо міксером або блендером до отримання однорідного сирного крему.
  6. Додаємо до сирної маси нарізані груші та ретельно перемішуємо.
  7. Тісто ділимо на дві частини, одну з них натираємо на крупній тертці та рівномірно розподіляємо по дну форми.
  8. На терте тісто наносимо сирну начинку з грушами, рівномірно розподіляємо джем або конфітюр та посипаємо залишком тертого тіста.
  9. Пиріг з пісочного тіста з сиром та грушами випікаємо протягом 60-80 хвилин при температурі 180-200°C.
  10. Готовий пиріг виймаємо з духовки, накриваємо легким полотняним рушником та залишаємо остигати принаймні на півгодини.
  11. Подаємо пиріг з пісочного тіста з сиром та грушами як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей пиріг можна готувати з будь-якими фруктами або ягодами, в залежності від сезону. Наприклад, замість груш можна взяти яблука, а замість апельсинового джему - полуничний. Також можна додати до начинки горіхи або цукати для більш насиченого смаку. Цей пиріг - чудовий варіант до святкового столу, або для сімейного чаювання в буденний день. Він не тільки дуже смачний, але й дуже простий у приготуванні. Смачного!