Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр вареного згущеного молока
- 120-130 гр вершкового масла
- 2 яйця
- 100 гр борошна
- 80 гр цукрової пудри
- щіпка ваніліну та меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, остудити до кімнатної температури. Яйця збити з цукром протягом 4-5 хвилин на високій швидкості до утворення світлої та пишної маси.
- Не перестаючи збивати яйця, влити до них розтоплене масло та змішувати ще 1-2 хвилини. Поступово ввести в отриману масу борошно з ваніліном і корицею, просіюючи все через сито. Вафельницю змастити олією і розігріти.
- Покласти на дно вафельниці декілька ложок тіста, щільно закрити кришкою і готувати близько 1 хвилини з кожного боку на газу (в електровафельниці готувати згідно з інструкцією до приладу). Перекласти гарячу вафлю на поверхню і швидко згорнути в трубочку, залишаючи всередині простір діаметром 1-2 см.
- Таким чином спекти і згорнути вафельні трубочки з тіста, що залишилося, повністю остудити їх. Перекласти варене згущене молоко в кондитерський мішок (можна використовувати поліетиленовий пакет зі зрізаним куточком) і наповнити нею вафельні трубочки. Приємного чаювання!
Вафельні трубочки зі згущеним молоком зберігають свій хруст до кількох годин після приготування. Цей десерт ідеально поєднується з чаєм або кавою. А якщо ви захочете додати до рецепту свій власний штрих, спробуйте додати до тіста тертий гарбуз чи моркву. Також можна експериментувати з начинкою, додаючи до згущеного молока молоті горіхи, цукати або ваніль.
Насолоджуйтесь цим простим і дуже смачним десертом у домашніх умовах разом із родиною та друзями!