Смачний рецепт листкового торту з масляно-заварним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Листкові коржі для торта:
- 600 гр борошна
- 250 гр маргарину
- 2 яйця
- 1 ч. л. яблучного оцту (можна замінити звичайним)
- 1 ч. л. цукру
- дрібка солі
Заварний крем для листкового торта:
- 1 л молока
- 300 гр цукру
- 270 гр вершкового масла
- 70 гр борошна
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Приготувати масляно-заварний крем для листкового торта. У каструлю або миску просіяти через сито борошно, додати ванільний цукор, цукор і розмішати. Половину молока підігріти і влити в суміш борошна з ванільним цукром, безперервно її при цьому помішуючи вінчиком.
- Другу половину молока поставити на вогонь та довести до кипіння. Безперервно розмішуючи борошняний крем вінчиком, влити до нього тонкою цівкою кипляче молоко. Поставити весь крем на вогонь і помішуючи довести до кипіння. Готувати крем при слабкому кипінні, безперервно помішуючи, до легкого загусання.
- Потім по ложці ввести все масло, ретельно вимішуючи до однорідності після кожної ложки. Зняти каструлю з вогню та накрити кришкою, залишити до повного остигання. Забрати крем на півгодини-годину в холодильник.
- Приготувати листкове тісто для торта із заварним кремом. Маргарин натерти на тертці, поступово додати все борошно і розтерти руками в крихту. Яйця вбити в окрему миску, додати цукор із сіллю та збити міксером до пишності протягом 5 хвилин на високій швидкості.
- Влити яєчну суміш в борошняну крихту разом з оцтом і вимісити однорідне тісто, що не липне до рук. Розділити тісто на 4 рівні частини, три з них прибрати в холодильник, одну розкатати в коло на деку, змащеному олією або застеленим пергаментним папером.
- Випікати корж для торта із заварним кремом приблизно 6 хвилин до рум'яності. Вийняти деко, обрізати корж по колу і перекласти обрізки в окрему миску. На деку розкотити другу частину тісту в коло такого ж діаметра, як і перший і спекти до готовності.
- Таким чином розкатати, спекти і обрізати решту коржів, скласти їх стопкою, а обрізки подрібнити в крихту. Холодний крем вийняти з холодильника і збити до пишності міксером протягом 2-3 хвилин.
- Змастити кожен корж кремом і скласти їх один на одного, покрити боки і поверхню торта кремом, що залишився і рівномірно обсипати крихтою від обрізків. Листковий торт із заварним кремом буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 3-4 години в холодильнику перед подачею до столу.
- Готовий торт прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
- Цей рецепт дуже універсальний і може бути змінений за смаком, наприклад, замінити заварний крем на крем з вершків або зробити більше коржів. Крім того, листковий торт можна заморожувати та зберігати у морозильнику, щоб насолоджуватися ним у будь-який час.
Цікаво, що листкове тісто є дуже популярними в кулінарії різних країн світу, включаючи Францію, Данію. Вони мають різні види тіста та начинок, але всі вони мають одне спільне - багато шарів та ніжну текстуру. Тому, якщо ви любите кулінарію та нові смаки, спробуйте готувати різні види листкових тортів та відкрийте для себе нові кулінарні культури.