Смачний рецепт листкового торту з масляно-заварним кремом

Смачний рецепт листкового торту з масляно-заварним кремом
5.0
(10)
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Листкові коржі для торта:

  • 600 гр борошна
  • 250 гр маргарину
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. яблучного оцту (можна замінити звичайним)
  • 1 ч. л. цукру
  • дрібка солі

Заварний крем для листкового торта:

  • 1 л молока
  • 300 гр цукру
  • 270 гр вершкового масла
  • 70 гр борошна
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати масляно-заварний крем для листкового торта. У каструлю або миску просіяти через сито борошно, додати ванільний цукор, цукор і розмішати. Половину молока підігріти і влити в суміш борошна з ванільним цукром, безперервно її при цьому помішуючи вінчиком.
  2. Другу половину молока поставити на вогонь та довести до кипіння. Безперервно розмішуючи борошняний крем вінчиком, влити до нього тонкою цівкою кипляче молоко. Поставити весь крем на вогонь і помішуючи довести до кипіння. Готувати крем при слабкому кипінні, безперервно помішуючи, до легкого загусання.
  3. Потім по ложці ввести все масло, ретельно вимішуючи до однорідності після кожної ложки. Зняти каструлю з вогню та накрити кришкою, залишити до повного остигання. Забрати крем на півгодини-годину в холодильник.
  4. Приготувати листкове тісто для торта із заварним кремом. Маргарин натерти на тертці, поступово додати все борошно і розтерти руками в крихту. Яйця вбити в окрему миску, додати цукор із сіллю та збити міксером до пишності протягом 5 хвилин на високій швидкості.
  5. Влити яєчну суміш в борошняну крихту разом з оцтом і вимісити однорідне тісто, що не липне до рук. Розділити тісто на 4 рівні частини, три з них прибрати в холодильник, одну розкатати в коло на деку, змащеному олією або застеленим пергаментним папером.
  6. Випікати корж для торта із заварним кремом приблизно 6 хвилин до рум'яності. Вийняти деко, обрізати корж по колу і перекласти обрізки в окрему миску. На деку розкотити другу частину тісту в коло такого ж діаметра, як і перший і спекти до готовності.
  7. Таким чином розкатати, спекти і обрізати решту коржів, скласти їх стопкою, а обрізки подрібнити в крихту. Холодний крем вийняти з холодильника і збити до пишності міксером протягом 2-3 хвилин.
  8. Змастити кожен корж кремом і скласти їх один на одного, покрити боки і поверхню торта кремом, що залишився і рівномірно обсипати крихтою від обрізків. Листковий торт із заварним кремом буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 3-4 години в холодильнику перед подачею до столу.
  9. Готовий торт прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
  10. Цей рецепт дуже універсальний і може бути змінений за смаком, наприклад, замінити заварний крем на крем з вершків або зробити більше коржів. Крім того, листковий торт можна заморожувати та зберігати у морозильнику, щоб насолоджуватися ним у будь-який час.

Цікаво, що листкове тісто є дуже популярними в кулінарії різних країн світу, включаючи Францію, Данію. Вони мають різні види тіста та начинок, але всі вони мають одне спільне - багато шарів та ніжну текстуру. Тому, якщо ви любите кулінарію та нові смаки, спробуйте готувати різні види листкових тортів та відкрийте для себе нові кулінарні культури.