Рецепт: Булочки з сиром

Рецепт: Булочки з сиром
3.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр борошна
  • 120 гр твердого сиру
  • 120 мл кефіру
  • 3 ст. сметани
  • 2 ст. вершкового масла (+ для змащування готових булочок)
  • кілька гілочок кропу (не обов'язково)
  • пів-ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Інструкції:

  1. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, не доводячи до кипіння і остудити до кімнатної температури.
  2. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та сіллю, розмішати.
  3. Влити в борошняну суміш спочатку кефір, а потім вершкове масло і вимісити м'яке тісто.
  4. Сир натерти на крупній тертці, деко змастити олією, духовку розігріти до 180С.
  5. Тісто викласти на стіл, присипаний борошном і розкатати в прямокутний пласт (товщина приблизно 5 мм).
  6. Помірно посипати все тісто тертим сиром і подрібненим кропом, згорнути все в рулет.
  7. Нарізати сирний рулет шматочками (товщина 2-3 см), перекласти їх на лист зрізом вниз, за бажанням можна посипати зверху тертим сиром, подрібненою або сушеною зеленню, меленою паприкою і т.д., відправити деко в розігріту духовку.
  8. Випікати булочки із сиром до рум'яного кольору протягом 20 хвилин.
  9. Вийняти деко з духовки, змастити кожну булочку вершковим маслом і залишити на кілька хвилин охолоджуватися. Готові сирні булочки смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Смакота готова! Ці сирні булочки будуть чудовим доповненням до будь-якого обіду або перекусу. Додайте свої улюблені приправи та інгредієнти, щоб приготувати свій власний варіант цих чудових булочок. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся смаком домашніх сирних булочок.