Рецепт: Булочки з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- 120 гр твердого сиру
- 120 мл кефіру
- 3 ст. сметани
- 2 ст. вершкового масла (+ для змащування готових булочок)
- кілька гілочок кропу (не обов'язково)
- пів-ч.л. розпушувача
- дрібка солі
Інструкції:
- Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, не доводячи до кипіння і остудити до кімнатної температури.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та сіллю, розмішати.
- Влити в борошняну суміш спочатку кефір, а потім вершкове масло і вимісити м'яке тісто.
- Сир натерти на крупній тертці, деко змастити олією, духовку розігріти до 180С.
- Тісто викласти на стіл, присипаний борошном і розкатати в прямокутний пласт (товщина приблизно 5 мм).
- Помірно посипати все тісто тертим сиром і подрібненим кропом, згорнути все в рулет.
- Нарізати сирний рулет шматочками (товщина 2-3 см), перекласти їх на лист зрізом вниз, за бажанням можна посипати зверху тертим сиром, подрібненою або сушеною зеленню, меленою паприкою і т.д., відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати булочки із сиром до рум'яного кольору протягом 20 хвилин.
- Вийняти деко з духовки, змастити кожну булочку вершковим маслом і залишити на кілька хвилин охолоджуватися. Готові сирні булочки смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Смакота готова! Ці сирні булочки будуть чудовим доповненням до будь-якого обіду або перекусу. Додайте свої улюблені приправи та інгредієнти, щоб приготувати свій власний варіант цих чудових булочок. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся смаком домашніх сирних булочок.