Рецепт: Творожний штолен

Рецепт: Творожний штолен
4.6
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 250 гр сиру
  • 250 гр родзинок
  • 200 гр цукру
  • 180 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 150 гр мигдалю
  • 2 яйця
  • 50 гр цукрової пудри
  • 1-2 ст. рому
  • 15 гр розпушувача
  • 10 гр ванільного цукру
  • кілька крапель ароматизатора "Гіркий мигдаль" - не обов'язково
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати невеликими шматочками і залишити на 20 хвилин в кімнатній температурі. Родзинки скласти в невелику ємність, залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин. Потім злити воду, обсушити родзинки серветками і обваляти в борошні.
  2. Мигдаль скласти в невелику миску, залити окропом і залишити на кілька секунд. Злити окріп і очистити горіхи від шкірки (мигдаль легко видавлюється з неї), порубати їх невеликими шматочками. Обсушити мигдаль і просмажити на сухій сковороді до золотистого відтінку.
  3. У миску просіяти через сито борошно із сіллю та розпушувачем, додати цукор, ванільний цукор і розмішати. Вбити в отриману масу яйця, влити ароматизатор, ром і ретельно перемішати до однорідної консистенції.
  4. Сир викласти до масла, що підтало, і ретельно розтерти до однорідності вилкою. Додати сирно-масляну масу в тісто, ретельно вимісити. Додати в сирне тісто для штолена подрібнені горіхи, родзинки та знову перемішати.
  5. Духовку розігріти до 180С, форму для випікання кексів змастити олією, викласти тісто і зробити глибокий розріз уздовж кексу посередині. Поставити форму до розігрітої духовки.
  6. Готувати сирний штолен близько 50 хвилин за вказаної температури. Вийняти кекс на блюдо з форми, дати трохи охолонути і обсипати цукровою пудрою. Після цього можна подавати штолен з сиром до чаю.
  7. Але за класичним рецептом потрібно продовжити приготування штолена таким чином: обернути кекс харчовою плівкою і залишити до охолодження. Прибрати сирний штолен, що охолонув, в холодильник і протримати його 3 тижні. Готовий різдвяний кекс звільнити від плівки, обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Смачного!

Цей творожний штолен - ідеальна страва для святкування різних заходів, особливо на Різдво чи на Великдень. Це десерт, який можна подати гостям разом з чаєм або кавою. Також, його можна взяти з собою на роботу чи в школу, щоб насолоджуватись смаком цього чудового десерту у будь-який момент.