Горохове пюре

Горохове пюре
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр колотого гороха
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • кілька гілочок зелені (для прикраси)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Горох всипати в сито, промити і скласти в каструлю, залити його холодною водою так, щоб її рівень був на 2-3 см вище за рівень гороху. Залишити його на 6-10 годин при кімнатній температурі. Потім злити воду, залити горох 600 мл чистої води та поставити на вогонь.
  2. Після закипання зняти з поверхні води піну і зменшити вогонь так, щоб вода ледве кипіла. Варити горох до готовності близько 45-50 хв. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
  3. На сковороду влити 2-3 ст. рослинної олії і розігріти її. Викласти в розігріту олію цибулю і обсмажити до золотистого кольору на невеликому вогні, додати моркву і перемішати. Смажити овочі на невеликому вогні ще 2-3 хвилини, якнайчастіше помішуючи лопаткою.
  4. Коли горох звариться до м'якості (при необхідності злити зайву воду, або навпаки - додати окропу), посолити його до смаку, додати засмажку овочів і перемішати. Подрібнити кашу з овочами до консистенції пюре за допомогою блендера, м'ясорубки.
  5. Готове горохове пюре посолити і поперчити до смаку, розкласти по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!

Для додаткової прикраси можна додати кілька гілочок свіжої зелені на тарілку. Горохове пюре буде чудовим доповненням до будь-якої страви, особливо якщо ви хочете розширити свій раціон харчування та замінити м'ясо на більш корисну альтернативу.