Смажені баклажани у сметанному соусі

Смажені баклажани у сметанному соусі
4.5
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 3 цибулини
  • 200 г сметани
  • 3 яйця
  • 70 гр вершкового масла
  • 1 кубик курячого або грибного бульону
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Наріжте баклажани на кубики або тонкі скибочки. У мисці збийте яйця, додайте нарізані баклажани, добре розмішайте та залиште на 15 хвилин.
  2. Очистить та дрібно наріжте цибулю, обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору на невеликому вогні. Під кінець додайте вершкове масло та розтопить його повністю.
  3. Додайте баклажани з яєчною сумішшю до сковороди, збільшить вогонь до середнього або сильного та обсмажуйте все, інтенсивно помішуючи, до легкої золотистості.
  4. Розведіть кубик бульону у 100-120 мл киплячої води та додайте до сковороди з баклажанами. Готуйте на невеликому вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин до м'якості.
  5. Додайте сіль, перець, спеції та свіжу зелень за смаком. Влийте сметану та добре перемішайте.
  6. Готуйте баклажани в сметанному соусі до бажаної консистенції сметани, після чого зніміть з вогню.
  7. Подавайте страву до столу гарячою або охолодженою, при бажанні прикрасьте свіжою зеленню.

Цей рецепт баклажанів в сметанному соусі може бути чудовим варіантом для вечері з родиною або друзями. Баклажани - це відмінне джерело вітамінів та мінералів, а також вони є низькокалорійним продуктом, що допоможе зберегти фігуру. А ще цей рецепт дуже простий та швидкий у приготуванні, що дозволяє зекономити час та енергію. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь неповторним смаком баклажанів в сметанному соусі.

Смачного!