Смакова бомба: рецепт пиріжків Бомбочек
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пиріжків Бомбочок:
- 450-500 гр борошна
- 200 мл чистої води
- 4 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. солі
Начинка для пиріжків Бомбочок:
- 3 великих помідори
- 300 гр бринзи або сиру (можна з'єднати бринзу з твердим сиром 1:1)
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для бомбочок. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Щойно вода закипить, додати олію, цукор із сіллю та розмішати. Підмішати борошно до киплячої води і вимішати тісто до однорідності.
- Одразу після цього зняти каструлю з вогню і залишити її вистигати на півгодини. Тим часом приготувати начинку для бомбочок. Помідори вимити і порізати кружальцями, товщиною близько 0,7 см.
- Бринзу потрібно ретельно розім'яти виделкою або натерти на крупній тертці. Твердий сир потрібно натерти на дрібній тертці та змішати з подрібненою бринзою. Сир потрібно розім'яти виделкою, посолити і поперчити за смаком.
- Часник почистити і розчавити в часникодавці, додати до сирної маси. Зелень промити й обсушити, нашаткувати та змішати з сирною начинкою. Тісто розділити на дві рівні частини, кожну розкачати в тонкий круглий пласт.
- Викласти на один пласт тіста кружальця помідор (між ними має бути відстань не менше 3 см). Покрити часточки помідор сирною начинкою і накрити все другим шаром тіста. Вирізати пиріжки бомбочки підходящою за розміром склянкою, з'єднати і притиснути краї тіста.
- У глибокій сковорідці розігріти приблизно 150-200 мл рослинної олії. У пательню з розпеченою олією скласти 1-2 бомбочки і обсмажити їх до готовності (до рум'яної золотистої скоринки) протягом 2-3 хвилин.
- Вийняти готові пиріжки на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Таким самим чином просмажити всі інші пиріжки-бомбочки і скласти їх на паперовий рушник. Подавати смажені пиріжки з помідором і сиром (кисломолочним сиром) до столу гарячими як закуску. Смачного!