Морквяний пиріг
Кухня
Інгредієнти:
- 3 великі морквини
- 3 яйця
- 5 ст.л. цукру
- 50 гр вершкового масла
- 3 ст.л. борошна
- чверть лимона
- пів-ч.л. соди (гашеної оцту)
- пів-ч.л. меленої кориці
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Жовтки і вершкове масло залишити в теплі (30С). Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, лимон вимити і зняти тонкий шар цедри, натерти на дрібній тертці.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією і присипати панірувальними сухарями. З м'якоті вичавити весь сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті.
- Жовтки з'єднати в мисці та почати збивати міксером. Поступово всипати тонкою цівкою цукор і збивати міксером до утворення пишної світлої маси. Підмішати до жовткової маси борошно, гашену соду, корицю, ванілін і перемішати.
- Всипати терту моркву і знову перемішати. До морквяної маси підмішати підтале вершкове масло і вимішати до однорідності. Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до морквяної маси і викласти все у форму, відправити її в розігріту духову шафу.
- Готувати морковник приблизно 40 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити мінімум на 15 хвилин для охолодження. Нарізати морквину порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Морквяний пиріг смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Морквяний пиріг - це ідеальний варіант для солодкого перекусу або десерту, який можна приготувати швидко та легко. Його соковитий смак і ніжна текстура роблять його улюбленим у багатьох родинах. А от ви знали, що морква містить велику кількість бета-каротину, який перетворюється на вітамін А в організмі? Тому цей пиріг не лише смачний, а й корисний!