Яблучний пиріг на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 яблука
- 250 мл кефіру
- 220 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 50 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. соди
- пів-ч.л. меленої кориці
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Яйця, вершкове масло і кефір вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою, сіллю і розмішати. Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати м'якоть разом зі шкіркою часточками.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Поступово всипати в яєчну суміш цукор і ванільний цукор, не перестаючи її збивати міксером. Збивати яйця з цукром 2-3 хвилини і влити тонкою цівкою кефір.
- Ще через 3-4 хвилини збивання додати в кефірну масу порізане на шматочки масло і збивати ще кілька хвилин до однорідності. Підмішати до яєчно-кефірної маси просіяне борошно й бережно вимішати до однорідності.
- Влити у форму половину тіста, рівномірно розподілити його по дну. Зверху розподілити яблука, залити їх тістом, що залишилося. Присипати поверхню яблучного пирога 1 ст.л. цукру і корицею, відправити його в розігріту духовку.
- Випікати яблучний пиріг на кефірі приблизно 40 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і накрити її легким рушником на 15 хвилин. Зняти рушник, вийняти пиріг на тарілку. Нарізати кефірний пиріг із яблуками на шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!
Яблучний пиріг на кефірі - це чудовий спосіб використати свіжі яблука з вашого саду або з фермерського ринку. Яблука надають пирогу соковитості та ніжного аромату. Комбінація з кефіром робить його ніжним і вологим. Подавайте пиріг з чашкою чаю або кави для по-справжньому чудового чаювання!