Яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі
4.8
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 яблука
  • 250 мл кефіру
  • 220 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 50 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів-ч.л. соди
  • пів-ч.л. меленої кориці
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця, вершкове масло і кефір вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою, сіллю і розмішати. Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати м'якоть разом зі шкіркою часточками.
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Поступово всипати в яєчну суміш цукор і ванільний цукор, не перестаючи її збивати міксером. Збивати яйця з цукром 2-3 хвилини і влити тонкою цівкою кефір.
  3. Ще через 3-4 хвилини збивання додати в кефірну масу порізане на шматочки масло і збивати ще кілька хвилин до однорідності. Підмішати до яєчно-кефірної маси просіяне борошно й бережно вимішати до однорідності.
  4. Влити у форму половину тіста, рівномірно розподілити його по дну. Зверху розподілити яблука, залити їх тістом, що залишилося. Присипати поверхню яблучного пирога 1 ст.л. цукру і корицею, відправити його в розігріту духовку.
  5. Випікати яблучний пиріг на кефірі приблизно 40 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і накрити її легким рушником на 15 хвилин. Зняти рушник, вийняти пиріг на тарілку. Нарізати кефірний пиріг із яблуками на шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!

Яблучний пиріг на кефірі - це чудовий спосіб використати свіжі яблука з вашого саду або з фермерського ринку. Яблука надають пирогу соковитості та ніжного аромату. Комбінація з кефіром робить його ніжним і вологим. Подавайте пиріг з чашкою чаю або кави для по-справжньому чудового чаювання!