Зебра в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 220 гр цукру
- 225 гр борошна
- 200 гр сметани
- 3 яйця
- 50 гр вершкового масла
- 1 ст.л. какао-порошку
- пів-ч.л. соди (гашеної оцтом)
Рецепт приготування страви:
- Яйця і сметану вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Борошно просіяти через сито. В окрему миску вбити яйця і почати збивати їх міксером. Поступово всипати тонкою цівкою цукор і збивати яєчну масу міксером ще 3-4 хвилини.
- Вершкове масло розтопити в мультиварці в режимі Підігрів (або на водяній бані). До збитих яєць із цукром влити розтоплене вершкове масло, сметану і збивати ще пару хвилин до однорідності.
- Підмішати половину борошна до яєчної маси, соду погасити кількома краплями оцту і вмішати в тісто. Підмішати решту борошна. розділити тісто на дві рівні частини. До половини тіста підмішати какао-порошок і розмішати до рівномірного кольору.
- Змастити дно і стінки мультиварки вершковим маслом і влити в центр кілька ложок світлого тіста. Потім влити кілька ложок темного, знову світлого тощо, поки не закінчиться все тісто.
- Готувати пиріг Зебра в мультиварці приблизно одну годину в режимі Випічка. Потім вийняти готовий пиріг Зебра на решітку і залишити на кілька хвилин остигати. За бажанням можна покрити готовий пиріг Зебру шоколадною глазур'ю. Нарізати пиріг порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей ніжний і смачний пиріг Зебра точно підкорить ваші смакові рецептори. Він створить неповторне забарвлення на вашому столі та подарує радість вам і вашим гостям. Експериментуйте з рецептом, додавайте різні начинки або екстракти для створення унікальних смакових поєднань. Не забудьте зробити гарну фотографію вашого пирога Зебра і поділитися нею з друзями в соціальних мережах.