Тістечко "Корзинка"

Тістечко "Корзинка"
4.0
(15)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для кошичків:

  • 250 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця (жовтки)
  • 1 ст.л. сметани будь-якої жирності
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1/3 ч.л. соди

Білковий крем для тістечок кошичків:

  • 250 гр цукру
  • 3 яйця (білок)
  • 90 мл чистої води
  • 1/3 ч.л. лимонної кислоти
  • + джем із кислих ягід і кондитерська посипка (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків (2 штуки), з'єднати в миску і залишити в теплі на 15 хвилин, білки поки що прибрати в холодильник. Вершкове масло також залишити на 15 хвилин у теплі.
  2. Підтале вершкове масло з'єднати з цукром, ванільним цукром і збивати міксером до пишності близько 5 хвилин. Потім додати жовтки по одному, ввести сметану і збити до однорідності.
  3. Борошно просіяти в окрему миску через сито разом із содою і розмішати. Підмішати борошняну суміш до масляної і вимісити пісочне тісто для кошичків до однорідності. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину.
  4. За вказаний час вийняти тісто, розділити його на 3-4 частини, скачати з кожної по черзі ковбаски завтовшки близько 3 см. Нарізати ковбаску невеликими шматочками, розміром із волоський горіх. Розкачати кожен шматочок у тонкий круг і укласти у формочку для випікання кексів.
  5. Таким чином зліпити кошики з усього пісочного тіста, що залишилося. Тим часом розігріти духовку до 200С. Поставити всі формочки на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
  6. Випікати кошики для тістечок приблизно 6-8 хвилин до золотистого відтінку. Вийняти деко, дістати кошики з формочок і викласти в останні нові шматочки тіста, запекти їх до готовності.
  7. Поки всі кошики остигають, можна приготувати білковий крем для пісочних тістечок. Для цього вийняти білки з холодильника, з'єднати їх у мисці. У невеликій каструлі з'єднати воду з цукром і розмішати, поставити на вогонь.
  8. Білки почати збивати міксером на високій швидкості. Щойно сироп закипить - перемішати його і зменшити вогонь до мінімуму, варити сироп ще 4-5 хвилин. Білки весь цей час збивати міксером. Потім додати до сиропу лимонну кислоту і ще раз перемішати.
  9. Готувати сироп на невеликому вогні (не помішуючи) ще 1-3 хвилини до "м'якої кульки". Перевірити сироп на готовність можна таким чином: капнути гарячим сиропом у ємність із холодною(!) водою. Якщо крапля не розтікається, її можна взяти руками і скачати кульку - це означає, що сироп готовий.
  10. Не перестаючи збивати білки, вливати тонкою цівкою збоку миски гарячий сироп. Збивати білковий крем міксером до його повного охолодження (близько 8-10 хвилин).
  11. На дно кожного пісочного кошика покласти 1 ч.л. джему (не обов'язково). Заповнити кошики білковим кремом і прикрасити кондитерською посипкою. Подавати тістечко Корзиночка можна одразу після приготування. Приємного чаювання!

Тістечко "Корзиночка" має свою назву завдяки своїй формі, яка нагадує невеликі кошики. Це ідеальний десерт для особливих випадків та чаювань із близькими. Його ніжне пісочне тісто та легкий білковий крем створюють неперевершене поєднання смаків. Подаруйте собі та своїм гостям насолоду смаку з тістечком "Корзиночка"!