Смачний вершковий суп-пюре з селери
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л курячого бульйону
- 4 картоплини
- 250 мл вершків 25-30%
- 1 великий корінь селери
- 1 цибулина
- пів-ч.л. меленого мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, в каструлі з товстим дном розігріти 3-4 ст.л. рослинного масла.
- Просмажити цибулю в маслі на слабкому вогні до золотистого кольору, якнайчастіше помішуючи (приблизно 5 хвилин).
- Селера очистити, дрібно порубати і додати до цибулі в каструлю, смажити ще 5 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
- Картоплю очистити, нарізати маленькими кубиками однакового розміру і додати в каструлю.
- Ретельно перемішати овочі та влити гарячий бульйон.
- Після закипання зменшити вогонь, накрити кришкою каструлю і готувати суп півгодини при слабкому кипінні.
- Зняти кришку, подрібнити суп із селери до однорідної пюреподібної консистенції за допомогою блендера та повернути в каструлю.
- Додати в суп вершки, розмішати і поставити на вогонь, посолити, поперчити за смаком і додати спеції.
- Відразу після закипання зняти каструлю з вогню, розлити суп-пюре по тарілках і подавати до столу, прикрасивши грінками або беконом. Смачного!
Цей суп-пюре з селери має насичений смак і ніжну консистенцію завдяки додаванню вершків. Крім того, селеру містить велику кількість вітамінів та мінералів, таких як вітаміни К та С, фолат, калій та магній, що робить його корисним для зміцнення імунітету, підтримки здоров'я кісток і зменшення запалення в організмі.
Подавайте цей суп з теплою булочкою або хлібом, щоб зробити свій обід ще поживнішим.