Смачний вершковий суп-пюре з селери

Смачний вершковий суп-пюре з селери
3.8
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л курячого бульйону
  • 4 картоплини
  • 250 мл вершків 25-30%
  • 1 великий корінь селери
  • 1 цибулина
  • пів-ч.л. меленого мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, в каструлі з товстим дном розігріти 3-4 ст.л. рослинного масла.
  2. Просмажити цибулю в маслі на слабкому вогні до золотистого кольору, якнайчастіше помішуючи (приблизно 5 хвилин).
  3. Селера очистити, дрібно порубати і додати до цибулі в каструлю, смажити ще 5 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
  4. Картоплю очистити, нарізати маленькими кубиками однакового розміру і додати в каструлю.
  5. Ретельно перемішати овочі та влити гарячий бульйон.
  6. Після закипання зменшити вогонь, накрити кришкою каструлю і готувати суп півгодини при слабкому кипінні.
  7. Зняти кришку, подрібнити суп із селери до однорідної пюреподібної консистенції за допомогою блендера та повернути в каструлю.
  8. Додати в суп вершки, розмішати і поставити на вогонь, посолити, поперчити за смаком і додати спеції.
  9. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню, розлити суп-пюре по тарілках і подавати до столу, прикрасивши грінками або беконом. Смачного!

Цей суп-пюре з селери має насичений смак і ніжну консистенцію завдяки додаванню вершків. Крім того, селеру містить велику кількість вітамінів та мінералів, таких як вітаміни К та С, фолат, калій та магній, що робить його корисним для зміцнення імунітету, підтримки здоров'я кісток і зменшення запалення в організмі.

Подавайте цей суп з теплою булочкою або хлібом, щоб зробити свій обід ще поживнішим.