Смачний суп з фрикадельками та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр яловичого фаршу
- білок 1 яйця
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 1 морква
- 1 помідор
- 1 солодкий перець
- 3 зубчики часнику
- сіль - 1 + 1/2 чайної ложки
- тмін молотий - 1/2 + 1/2 чайної ложки
- молотий перець - 1/3 + 1/3 чайної ложки
- 1/3 склянки рису
- лавровий лист - 1 шт
- оливкова олія - 4 столові ложки
Рецепт приготування:
- Вимийте всі овочі (картоплю очистити) та наріжте: картоплю, моркву та перець - кубиками, а помідор - півколами. Цибулю пропустити через м’ясорубку, а часник дрібно нарізати.
- Фарш, білок, цибулю та половину всіх спецій (крім лаврового листа) покласти в одну миску та ретельно змішати. Зліпити з маси кульки, 6 шт та пожарити їх на сковороді в невеликій кількості олії. Коли вони будуть готові - роздавити їх в однорідну масу, додати помідори, пожарити протягом 1,5 хвилини. Додати нарізані овочі, часник. Перемішати, додати другу половину спецій.
- Додати 6 склянок кип’ятка (або влити в сковороду 2 склянки кип’ятка, перемішати та вилити в каструлю з 4 склянками кип’ятка). Змішуючи, продовжувати варити до напівготовності овочів, потім додати зліплені фрикадельки та рис. Готувати до того моменту, коли рис стане м’яким, вимкнути вогонь, а за 2 хвилини до цього кинути в суп лавровий лист.
- Дати супу настоятися 5 хвилин та подавати. За бажанням прикрасити зеленню.
Цей суп - ідеальна страва для холодних днів, коли бажається щось гаряче та ситне. Він дуже корисний, оскільки містить багато вітамінів та мінералів, необхідних для нашого організму. Крім того, спеції, які додаються до супу, мають багато корисних властивостей, таких як підвищення імунітету та зниження запалення. Спробуйте приготувати цей суп та насолоджуйтеся його смаком та ароматом разом із родиною та друзями.