Легкий і корисний рецепт щавлевого супу
Кухня
Інгредієнти:
- 50 гр щавля
- 50 гр кореня селери
- 1 морква
- 1 картопля
- 100 гр кабачка
- 50 гр шпинату
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- соняшникова олія або оливкова за бажанням
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Закип'ятити 1,25 л води, по бажанню додати бульйонний кубик. Картоплю, кабачок і селеру очистити від шкірки, нарізати кубиками і кинути у киплячий бульйон.
- Розігріти пательню з олією для смаження. Натерти моркву на крупній терці, цибулю дрібно нарізати і підсмажити на пательні до золотистого кольору. Додати підсмажене в бульйон і варити його до напівготовності овочів (картоплі, кабачку і селери). Тим часом зварити 2 яйця.
- Промити і нарізати листя щавля та шпинату, додати у суп і довести до кипіння ще 2-3 хвилини. Посолити та поперчити за смаком.
- Коли суп буде готовий, зняти з вогню, додати дрібно нарізаний зубчик часнику, перемішати. Розлити по тарілкам, до кожної порції додати нарізані кубиками чи навпіл яйця. Подавати до столу, за бажанням - з додаванням сметани.
Цей рецепт щавлевого супу - ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смачною і корисною стравою. Всі інгредієнти в цьому супі багаті на вітаміни та мінерали, що допоможуть підтримувати здоров'я. Наприклад, щавель містить велику кількість вітаміну С, корінь селери - багатий на вітамін К, а морква - на вітамін А.
Крім того, цей супчик досить легкий і низькокалорійний, тому його можна включати до дієти при худненні. Він допоможе вам насолоджуватися смачною їжею, не відчуваючи вину за зайві калорії.
Не соромтеся експериментувати з рецептом, додавати в нього інші овочі та спеції за вашим смаком. Але незалежно від того, які інгредієнти ви використовуєте, цей щавлевий суп завжди буде виглядати та смакувати чудово!