Легкий і корисний рецепт щавлевого супу

Легкий і корисний рецепт щавлевого супу
4.0
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 50 гр щавля
  • 50 гр кореня селери
  • 1 морква
  • 1 картопля
  • 100 гр кабачка
  • 50 гр шпинату
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • соняшникова олія або оливкова за бажанням
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Закип'ятити 1,25 л води, по бажанню додати бульйонний кубик. Картоплю, кабачок і селеру очистити від шкірки, нарізати кубиками і кинути у киплячий бульйон.
  2. Розігріти пательню з олією для смаження. Натерти моркву на крупній терці, цибулю дрібно нарізати і підсмажити на пательні до золотистого кольору. Додати підсмажене в бульйон і варити його до напівготовності овочів (картоплі, кабачку і селери). Тим часом зварити 2 яйця.
  3. Промити і нарізати листя щавля та шпинату, додати у суп і довести до кипіння ще 2-3 хвилини. Посолити та поперчити за смаком.
  4. Коли суп буде готовий, зняти з вогню, додати дрібно нарізаний зубчик часнику, перемішати. Розлити по тарілкам, до кожної порції додати нарізані кубиками чи навпіл яйця. Подавати до столу, за бажанням - з додаванням сметани.

Цей рецепт щавлевого супу - ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смачною і корисною стравою. Всі інгредієнти в цьому супі багаті на вітаміни та мінерали, що допоможуть підтримувати здоров'я. Наприклад, щавель містить велику кількість вітаміну С, корінь селери - багатий на вітамін К, а морква - на вітамін А.

Крім того, цей супчик досить легкий і низькокалорійний, тому його можна включати до дієти при худненні. Він допоможе вам насолоджуватися смачною їжею, не відчуваючи вину за зайві калорії.

Не соромтеся експериментувати з рецептом, додавати в нього інші овочі та спеції за вашим смаком. Але незалежно від того, які інгредієнти ви використовуєте, цей щавлевий суп завжди буде виглядати та смакувати чудово!