Гороховий суп з копченими свинячими реберцями

Гороховий суп з копченими свинячими реберцями
3.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр гороху (на ніч залити водою)
  • 0,5 кг копчених свинячих реберець
  • 1-2 цибулі
  • 1 морква
  • 1/2 солодкого перцю
  • 3 картоплі
  • 50 мл олії для смаження
  • спеції, зелень за смаком

Рецепт приготування:

  1. Свинячі реберця промити та нарізати, покласти на дно каструлі, залити 3 літрами води, поставити на середній вогонь.
  2. Коли вода закипить, видалити утворену піну, додати до м'яса промитий горох і варити близько години до готовності гороху.
  3. Цибулю, моркву та перець очистити, промити та нарізати. Цибулю - чвертинками (половину цибулі дрібно нарізати), моркву натерти на крупній терці, перець порізати соломкою. Розігріти невелику кількість рослинної олії на пательні та трохи обсмажити овочі на повільному вогні протягом 3 хв.
  4. Картоплю очистити, промити та нарізати невеликими кубиками. А тепер час приготування залежить від вас: якщо ви любите в супі горохове пюре, то варіть суп, доки горох не розвариться і вже тоді додайте картоплю та смажені овочі. Якщо ви любите, щоб горох відчувався в супі, то кидайте всі овочі, як тільки він звариться.
  5. Після цього варіть суп до готовності картоплі близько 15-20 хвилин. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та дайте йому настоятися 20 хвилин. Розділіть по тарілках та подавайте.
  6. При подачі можна прикрасити зеленню та подавати з чорним хлібом або сметаною на вибір.

Цей суп - ідеальна страва для зимових вечорів. Він не тільки насичений і смачний, а й дуже корисний для організму. Горох містить багато білка та вітамінів, а свинячі реберця додають багато смаку та м'якості.