Гороховий суп з копченими свинячими реберцями
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр гороху (на ніч залити водою)
- 0,5 кг копчених свинячих реберець
- 1-2 цибулі
- 1 морква
- 1/2 солодкого перцю
- 3 картоплі
- 50 мл олії для смаження
- спеції, зелень за смаком
Рецепт приготування:
- Свинячі реберця промити та нарізати, покласти на дно каструлі, залити 3 літрами води, поставити на середній вогонь.
- Коли вода закипить, видалити утворену піну, додати до м'яса промитий горох і варити близько години до готовності гороху.
- Цибулю, моркву та перець очистити, промити та нарізати. Цибулю - чвертинками (половину цибулі дрібно нарізати), моркву натерти на крупній терці, перець порізати соломкою. Розігріти невелику кількість рослинної олії на пательні та трохи обсмажити овочі на повільному вогні протягом 3 хв.
- Картоплю очистити, промити та нарізати невеликими кубиками. А тепер час приготування залежить від вас: якщо ви любите в супі горохове пюре, то варіть суп, доки горох не розвариться і вже тоді додайте картоплю та смажені овочі. Якщо ви любите, щоб горох відчувався в супі, то кидайте всі овочі, як тільки він звариться.
- Після цього варіть суп до готовності картоплі близько 15-20 хвилин. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та дайте йому настоятися 20 хвилин. Розділіть по тарілках та подавайте.
- При подачі можна прикрасити зеленню та подавати з чорним хлібом або сметаною на вибір.
Цей суп - ідеальна страва для зимових вечорів. Він не тільки насичений і смачний, а й дуже корисний для організму. Горох містить багато білка та вітамінів, а свинячі реберця додають багато смаку та м'якості.