Шніцель з фаршу

Шніцель з фаршу
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,6 кг свинини (можна використовувати свинячий фарш)
  • 150 гр панірувальних сухарів
  • 120 мл молока (+1 ст.л. молока для кляру)
  • 2 яйця
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити, обсушити і дуже дрібно порізати ножем. Замість цього можна пропустити м'ясо через м'ясорубку. Скласти подрібнене м'ясо в миску, додати молоко, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  2. Після цього фарш потрібно відбити об миску таким чином: зібрати всю масу в грудку, підняти над мискою і впустити. Проробити цю ж процедуру кілька разів, поки фарш не стане гладким і однорідним. Залишити фарш для шніцелів на 10-15 хвилин у холодильнику.
  3. Яйця вбити в невелику миску, додати ложку молока, сіль, перець і збити виделкою або вінчиком. Панірувальні сухарі всипати в глибоку тарілку. Узяти від фаршу 2-3 ст.л. і надати шматку круглої форми.
  4. Потім покласти кульку фаршу на плоску поверхню і рівномірно прим'яти її, надати овальної форми. Товщина рубаного шніцеля має бути близько 1 см. У пательню влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь.
  5. Кожен шніцель із фаршу вмочити в яєчний кляр, обваляти з обох боків у панірувальних сухарях і викласти на сковороду. Смажити шніцелі з фаршу приблизно 3-4 хвилини з кожного боку на помірному вогні.
  6. Перекласти шніцелі на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Тим часом просмажити шніцелі з решти фаршу і просочити їх від зайвого жиру. Подавати рубані шніцелі до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Шніцель із фаршу - це класична страва, яка завжди тішить своїм смаком і апетитним виглядом. Цей рецепт чудово підійде для сімейного обіду або особливої вечері. Шніцелі з фаршу м'які, соковиті та супроводжуються хрустким паніруванням.