Рецепт курячого шніцелю
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр курячого філе (або 1 грудка)
- 2 яйця
- 100 гр панірувальних сухарів
- 50 гр вершкового масла
- сіль за смаком (близько 1-2 ч.л.)
Рецепт приготування страви:
- Відокремити філе від грудки, промити, обсушити і розрізати на дві частини. Кожну половину грудки розрізати вздовж ще на дві частини. Має вийти 4 стейки, завтовшки близько 2 см.
- Кожен шматочок філе відбити молотком, натерти сіллю, перцем і карі. Скласти курячі шніцелі стопкою і залишити на 10-15 хвилин просочитися спеціями.
- Два яйця вбити в миску, додати сіль, перець і трохи збити виделкою або вінчиком. Скласти курячі відбивні в миску з яєчною сумішшю і накрити харчовою плівкою або кришкою. Залишити шніцелі з курки на півгодини в холодильнику.
- Через зазначений час вийняти миску з холодильника. Панірувальні сухарі всипати в тарілку. У сковорідці з'єднати вершкове масло та олію (2 ст.л.), поставити на вогонь. Обваляти кожен шматочок м'яса в панірувальних сухарях і викласти на пательню з розігрітою олією.
- Смажити курячі шніцелі приблизно 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекласти готові стейки на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Потім розкласти курячі шніцелі по тарілках і подавати до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!