Смачний шашлик із сьомги: секрети кулінарного досвіду
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе сьомги
- 1 маленька цибулина
- півлимона (сік)
- 50 мл оливкової(!) олії
- 50 гр чорних маслин
- кілька гілочок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе сьомги порізати невеликими кубиками зі стороною близько 2-3 см, скласти в миску. Трохи присолити сьомгу і перемішати. Приготувати маринад для шашлику із сьомги.
- З половини лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Цибулю почистити та порізати тонкими кільцями. Маслини очистити (якщо потрібно) від кісточок і ретельно розім'яти виделкою. Кріп промити та нашаткувати зелень.
- З'єднати в невеликій ємності оливкову олію, цибулю, лимонний сік, подрібнену зелень і маслини. Ретельно все розмішати і влити в миску із сьомгою, перемішати. Залишити сьомгу в маринаді на півгодини в холодильнику або в кімнатній температурі.
- Потім нанизати шматочки сьомги на шпажки або шампури, закріпити над мангалом, формою або скласти на решітці. Готувати шашлик із сьомги близько 20-30 хвилин. Час приготування може відрізнятися залежно від способу приготування.
- Подавати шашлик із сьомги гарячим, з улюбленим соусом. На гарнір до шашлику з червоної риби ідеально підійде печена або варена картопля. Смачного!