Смачний шашлик із сьомги: секрети кулінарного досвіду

Смачний шашлик із сьомги: секрети кулінарного досвіду
4.9
(11)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе сьомги
  • 1 маленька цибулина
  • півлимона (сік)
  • 50 мл оливкової(!) олії
  • 50 гр чорних маслин
  • кілька гілочок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе сьомги порізати невеликими кубиками зі стороною близько 2-3 см, скласти в миску. Трохи присолити сьомгу і перемішати. Приготувати маринад для шашлику із сьомги.
  2. З половини лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Цибулю почистити та порізати тонкими кільцями. Маслини очистити (якщо потрібно) від кісточок і ретельно розім'яти виделкою. Кріп промити та нашаткувати зелень.
  3. З'єднати в невеликій ємності оливкову олію, цибулю, лимонний сік, подрібнену зелень і маслини. Ретельно все розмішати і влити в миску із сьомгою, перемішати. Залишити сьомгу в маринаді на півгодини в холодильнику або в кімнатній температурі.
  4. Потім нанизати шматочки сьомги на шпажки або шампури, закріпити над мангалом, формою або скласти на решітці. Готувати шашлик із сьомги близько 20-30 хвилин. Час приготування може відрізнятися залежно від способу приготування.
  5. Подавати шашлик із сьомги гарячим, з улюбленим соусом. На гарнір до шашлику з червоної риби ідеально підійде печена або варена картопля. Смачного!