Філе сьомги порізати невеликими кубиками зі стороною близько 2-3 см, скласти в миску. Трохи присолити сьомгу і перемішати. Приготувати маринад для шашлику із сьомги.
З половини лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Цибулю почистити та порізати тонкими кільцями. Маслини очистити (якщо потрібно) від кісточок і ретельно розім'яти виделкою. Кріп промити та нашаткувати зелень.
З'єднати в невеликій ємності оливкову олію, цибулю, лимонний сік, подрібнену зелень і маслини. Ретельно все розмішати і влити в миску із сьомгою, перемішати. Залишити сьомгу в маринаді на півгодини в холодильнику або в кімнатній температурі.
Потім нанизати шматочки сьомги на шпажки або шампури, закріпити над мангалом, формою або скласти на решітці. Готувати шашлик із сьомги близько 20-30 хвилин. Час приготування може відрізнятися залежно від способу приготування.
Подавати шашлик із сьомги гарячим, з улюбленим соусом. На гарнір до шашлику з червоної риби ідеально підійде печена або варена картопля. Смачного!