Смачні рибні котлети у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр філе хека
- 3 цибулини
- 2 яйця
- 70 гр твердого сиру
- 50 гр вершкового масла
- 50 гр панірувальних сухарів
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рибне філе промити, обсушити і дуже дрібно порізати. Для прискорення процесу можна пропустити рибне філе через м'ясорубку. Одну цибулину почистити і натерти на крупній тертці, з'єднати з фаршем і перемішати.
- Вершкове масло залишити на кілька хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Змішати рибний фарш з маслом, яйцями, сіллю, перцем і панірувальними сухарями. Сир порізати дрібними кубиками і підмішати до м'ясного фаршу.
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. 2 цибулини, що залишилися, очистити і порізати тонкими півкільцями, викласти на дно форми. З рибної маси сформувати круглі котлети і викласти їх у форму на цибулеву подушку.
- Збризнути поверхню котлет олією і посипати чорним меленим перцем. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духову шафу.
- Готувати рибні котлети в духовці близько години. За 10 хвилин до закінчення приготування вийняти форму і зняти фольгу. Відправити форму в розігріту духову шафу і готувати рибні тефтелі ще 5-10 хвилин без фольги.
- Вийняти форму і залишити страву остигати на кілька хвилин. Розкласти рибні котлети по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Цікавий факт:
Рибні котлети - це смачна і корисна альтернатива звичайним м'ясним котлетам. Вони багаті на білок, незамінні жирні кислоти та вітаміни. Риба також містить омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця. Тож не соромтеся експериментувати зі смаками та включайте рибу до свого раціону. Ви точно не пошкодуєте про своє здоров'я!