Як приготувати креветки у вершковому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр креветок (або 600 гр очищених креветок)
- 200 мл вершків
- 50 гр вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Креветки викласти на друшляк і промити під струменем води. Потім очистити їх від панцира і знову промити. Часник очистити і дуже дрібно порізати. На сковороді розтопити вершкове масло і викласти часник.
- Смажити його 2-3 хвилини до золотистого кольору і влити підігріті вершки. Помішуючи, довести вершково-часниковий соус до кипіння. Потім викласти креветки у вершковий соус і знову довести до кипіння.
- Готувати вершковий соус на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини до легкого загустіння. Потім додати креветки і довести до кипіння. Готувати креветки у вершковому соусі приблизно 10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
- Ближче до кінця посолити страву за смаком і ретельно перемішати. Петрушку промити й подрібнити, додати в сковороду та перемішати. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою, залишити на 10 хвилин. Розкласти креветки у вершковому соусі по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Не забувайте експериментувати зі своїми стравами. Додайте свіжий лимонний сік або оливкову олію в соус, щоб надати йому свою унікальну нотку. Або спробуйте використовувати інші трави, як-от базилік або кінза, для приготування соусу. Це дозволить вам створити свою власну версію цього чудового рецепта.