Улюблений рецепт: Шашлик із баранини в духовці

Улюблений рецепт: Шашлик із баранини в духовці
3.5
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг баранини
  • 300-400 гр баранячого або свинячого сала
  • 2 цибулини
  • половина лимона
  • щіпка зіри
  • сіль, перець за смаком
  • мелений коріандр за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баранину промити й обсушити, порізати середніми шматками і скласти в миску. Сало порізати невеликими шматочками (приблизно вдвічі меншими, ніж м'ясо) і додати в миску. До баранини із салом додати натерту на тертці ріпчасту цибулю, сіль, перець, спеції за смаком і перемішати.
  2. З половини лимона вичавити сік, влити його до м'яса і перемішати. Накрити миску кришкою. Залишити баранину в маринаді на 1-2 години за кімнатної температури.
  3. Потім розігріти духовку до 240С, форму або глибоке деко застелити фольгою. Зверху на деко поставити решітку. М'ясо нанизати на шпажки або невеликі шампури, чергуючи зі шматочками сала. Трохи сала викласти на дно форми/противня.
  4. В окрему невелику жароміцну форму влити окріп так, щоб він доходив до середини форми. Якщо у вас немає решітки, можна закріпити шпажки на бортах форми. Якщо є решітка - укласти шашлик зверху. Відправити форму на верхню полицю духової шафи.
  5. Готувати шашлик із баранини за вказаної температури приблизно 10 хвилин. Потім поставити форму з окропом на полицю нижче м'яса. Готувати баранячий шашлик ще 5-7 хвилин. Потім вийняти форму з водою, шпажки з шашликом перевернути іншим боком.
  6. Готувати шашлик із баранини ще 10-20 хвилин до готовності м'яса. Потім вийняти форму/протинок, змастити поверхню м'яса соусом, що стік донизу, і залишити на кілька хвилин вистигати.
  7. Перекласти готовий шашлик на тарілку і подавати до столу гарячим. Шашлик із баранини ідеально поєднується з домашнім соусом для шашлику (рецепт у рубриці Соуси). Смачного!

Шашлик є однією з найпопулярніших страв на вечірках і святкуваннях. Він завжди радує своїм неповторним ароматом і неймовірним смаком. Необхідно пам'ятати, що використання якісного м'яса та правильна техніка приготування є ключем до смачного шашлику.