Креветки в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр морожених королівських креветок (без панцира)
- кілька гілочок кінзи (можна замінити кропом)
- 2 ст.л. оливкової олії (можна замінити соняшниковою)
- 2 ст.л. лимонного соку
- 5 зубчиків часнику
- 1/4 ч.л. кмину (меленого)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Креветки скласти в невелику миску, залити холодною водою і залишити на півгодини для розморожування. Потім просушити креветки паперовим рушником, щоб повністю висушити їх від вологи.
- Скласти очищені креветки в миску, додати кмин, сіль, перець і перемішати. Мультиварку встановити в режим Випічка, влити туди ложку оливкової олії, додати половину креветок. Смажити креветки в мультиварці кілька хвилин.
- Через дві хвилини перевернути креветки на інший бік і просмажити протягом 1 хвилини. Перекласти першу партію на паперовий рушник. У мультиварку влити ще ложку олії та викласти решту креветок.
- Готувати креветки в мультиварці 2 хвилини. Тим часом пропустити зубчики часнику через часникодавку. Додати часник у мультиварку і перемішати. готувати близько хвилини. Кінзу промити та подрібнити.
- Через хвилину додати в мультиварку лимонний сік, подрібнену кінзу і перемішати. Накрити мультиварку кришкою і залишити на кілька хвилин. Перекласти готові креветки з мультиварки на тарілку і подавати до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Смачного!
Тепер, коли ви знаєте рецепт приготування креветок у мультиварці, можете насолоджуватися цією чудовою стравою в будь-який час. Креветки - це не тільки смачна страва, а й джерело багатьох корисних поживних речовин.