Ніжний курячий шашлик на мангалі

Ніжний курячий шашлик на мангалі
4.0
(15)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 кг м'яса курки (ідеально підійдуть стегна, але можна взяти і філе)
  • 200 гр майонезу
  • 200 гр кетчупу
  • мелений червоний перець за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • мелена паприка за смаком
  • спеції та приправи за смаком (орегано, майоран, коріандр)

Рецепт приготування страви:

  1. Найкраще куряче м'ясо для шашлику - це стегна. З них шашлик виходить найбільш соковитим. Але можна приготувати шашлик і з курячого філе. М'ясо розім'яти, якщо потрібно - відокремити від кісток і порізати середніми шматками.
  2. Скласти курку в миску, додати майонез, кетчуп, червоний і чорний мелений перець. Решту спецій і прянощів додати за смаком, ретельно перемішати. Залишити курку в маринаді для шашлику на добу в холодильнику.
  3. Через зазначений час нанизати шматки м'яса на шампури й закріпити їх над тліючим вугіллям. Готувати шашлик із курки на мангалі близько 30-40 хвилин до готовності. Зняти шампури з мангала і перекласти м'ясо на тарілку (не обов'язково).
  4. Подавати курячий шашлик гарячим, особливо смачно зі свіжими овочами. Смачного! 

Щоб зробити цей шашлик по-справжньому унікальним, можна експериментувати зі спеціями та приправами. Додайте трохи орегано для ароматичної нотки, майоран для пікантності та коріандр для особливого смаку. Ці приправи додають глибину смаку та створюють неповторний букет ароматів.