Рецепт коричневого рису: розпушена та ароматна страва

Рецепт коричневого рису: розпушена та ароматна страва
3.4
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр коричневого рису
  • 1 цибулина
  • 50 гр пармезану (не обов'язково)
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки/кропу
  • приправи за смаком (ідеально підійдуть сушений базилік і майоран)

Рецепт приготування страви:

  1. Рис всипати в сито і ретельно промити під струменем води. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Часник очистити і дуже дрібно порізати. На пательні розігріти кілька ложок рослинної олії.
  2. Викласти на сковороду цибулю з часником і обсмажити їх до золотистого кольору протягом 3 хвилин. Потім додати рис і смажити, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Потім влити в сковорідку близько 100 мл окропу і розмішати.
  3. Готувати коричневий рис до повного вбирання рідини, помішуючи. Потім влити ще 100 мл окропу і розмішати. Знову готувати до випаровування рідини і так поступово вливати воду, поки рис не перестане вбирати воду.
  4. Може знадобитися від 600 до 800 мл води. Ближче до кінця приготування коричневого рису, додати сіль за смаком. Зелень промити і подрібнити, з лимона вичавити 2 ст.л. лимонного соку. Пармезан натерти на дрібній або великій тертці.
  5. Додати сир, зелень, приправи та лимонний сік до готового рису, перемішати. Сковороду зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти ароматний коричневий рис по тарілках і подавати як гарнір або самостійну страву. Смачного! 

Цікавий факт: Коричневий рис, у порівнянні з білим рисом, містить більше клітковини, вітамінів та мінералів, оскільки не піддається подальшій обробці. Він сприяє зниженню рівня холестерину, покращенню травлення та забезпечує тривале насичення. Коричневий рис також володіє приємним ніжним смаком та характерним ароматом, які роблять його відмінним вибором для смачних та здорових страв.