Смачний шашлик із свинини на сковороді

Смачний шашлик із свинини на сковороді
4.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг свинини
  • 1 цибулина
  • 2 ч.л. цукру без гірки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо промити, повністю обсушити і порізати кубиками середнього розміру. Цибулину очистити і порізати невеликими шматочками. З'єднати свинину з цибулею і перемішати. Залишити свинину для шашлику маринуватися на годину в кімнатній температурі.
  2. Потім вийняти кожен шматочок на окрему тарілку, видалити цибулю і просушити серветкою. На пательню влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь.
  3. На сковороду з розігрітою(!) олією викласти половину шматочків свинини. Не потрібно викладати відразу все м'ясо, бажано, щоб між шматочками була відстань близько 2 см.
  4. Смажити свинину на сильному вогні, постійно помішуючи, до рум'яного золотистого кольору (близько 5 хвилин). Потім посолити м'ясо і засипати половиною цукру. Готувати шашлик зі свинини на сковороді ще 5 хвилин на середньому вогні під кришкою. При цьому один-два рази потрібно перемішати м'ясо, щоб воно не пригоріло.
  5. Перекласти готовий шашлик на тарілку, на сковорідку (за потреби) влити ще 1-2 ст.л. олії, розігріти. Викласти решту м'яса та приготувати шашлик на пательні так само, як і першого разу.
  6. Гаряче м'ясо за бажанням можна нанизати на шпажки або невеликі шампури. Готовий шашлик зі свинини подавати гарячим, особливо смачно з домашнім томатним соусом до шашлику (читайте в рубриці Соуси). Смачного!  

Для досягнення найкращих результатів вибирайте свіжу якісну свинину. Маринування м'яса у поєднанні з приправами додасть йому неповторний смак і м'якість. Шашлик, смажений на сковороді, набуде прекрасного золотистого кольору та соковитості.