Смачний шашлик із свинини на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7 кг свинини
- 1 цибулина
- 2 ч.л. цукру без гірки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'ясо промити, повністю обсушити і порізати кубиками середнього розміру. Цибулину очистити і порізати невеликими шматочками. З'єднати свинину з цибулею і перемішати. Залишити свинину для шашлику маринуватися на годину в кімнатній температурі.
- Потім вийняти кожен шматочок на окрему тарілку, видалити цибулю і просушити серветкою. На пательню влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь.
- На сковороду з розігрітою(!) олією викласти половину шматочків свинини. Не потрібно викладати відразу все м'ясо, бажано, щоб між шматочками була відстань близько 2 см.
- Смажити свинину на сильному вогні, постійно помішуючи, до рум'яного золотистого кольору (близько 5 хвилин). Потім посолити м'ясо і засипати половиною цукру. Готувати шашлик зі свинини на сковороді ще 5 хвилин на середньому вогні під кришкою. При цьому один-два рази потрібно перемішати м'ясо, щоб воно не пригоріло.
- Перекласти готовий шашлик на тарілку, на сковорідку (за потреби) влити ще 1-2 ст.л. олії, розігріти. Викласти решту м'яса та приготувати шашлик на пательні так само, як і першого разу.
- Гаряче м'ясо за бажанням можна нанизати на шпажки або невеликі шампури. Готовий шашлик зі свинини подавати гарячим, особливо смачно з домашнім томатним соусом до шашлику (читайте в рубриці Соуси). Смачного!
Для досягнення найкращих результатів вибирайте свіжу якісну свинину. Маринування м'яса у поєднанні з приправами додасть йому неповторний смак і м'якість. Шашлик, смажений на сковороді, набуде прекрасного золотистого кольору та соковитості.