Соковитий шашлик в оцті: рецепт з ідеальними пропорціями

Соковитий шашлик в оцті: рецепт з ідеальними пропорціями
4.6
(10)
Метод: На грилі
Підійде: Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини
  • 3 великі цибулини
  • 250 мл оцту 6% (або 170 мл оцту 9%) - бажано яблучного
  • близько 50 гр приправи для шашлику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо промити й обсушити, порізати шматками середнього розміру. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Скласти подрібнене м'ясо в миску, додати цибулю і ретельно перемішати.
  2. Якщо ви використовуєте для маринаду оцет 9%, розбавте його чистою водою так, щоб вийшло 250 мл рідини. Влити в миску з м'ясом оцет і перемішати. Маринувати свинину в оцті близько 5 годин у холодильнику.
  3. Потім вийняти миску, посолити та перемішати. Через 10 хвилин нанизати м'ясо на шампури і закріпити їх над вугіллям. Готувати шашлик в оцті приблизно 40 хвилин. При цьому якомога частіше повертати м'ясо різними боками, щоб утворилася рівномірна скоринка.
  4. Зняти шампура з мангала і перекласти м'ясо на тарілку. Як бачите, приготувати шашлик в оцті просто, головне - дотримуватися пропорцій оцту і м'яса, зазначених у рецепті. Подавати шашлик гарячим, особливо смачно з томатним соусом. Смачного! 

Цікавий факт: Використання оцту в маринаді для шашлику має кілька переваг. Він допомагає зробити м'ясо ніжним і соковитим, забезпечує хороше просочення приправ і додає свіжості смаку. Крім того, оцет має антибактеріальні властивості, які допомагають знизити ризик захворювань, пов'язаних із некоректною обробкою м'яса. Тож, насолоджуйтеся незабутнім смаком шашлику в оцтовому маринаді!