Смачний рецепт чайного пирога

Смачний рецепт чайного пирога
4.0
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр цукру
  • 250-300 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 3 яйця
  • 120-130 мл йогурту без смакових добавок
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 6 пакетиків чорного чаю з бергамотом (або 2 ст.л. сухої заварки)
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача (або пів-ч.л. соди)
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте чайну заварку - всипати її в невелику каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Потім процідити через сито в окрему ємність.
  2. Якщо ви використовуєте чайні пакетики, закип'ятити в невеликій каструлі воду і зняти з вогню. Потім опустити туди чайні пакетики і залишити настоюватися на 5 хвилин. Вийняти пакетики, віджати з них рідину в чай і викинути. Залишити чай остигати. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким.
  3. Чорний шоколад (бажано гіркий) поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску. Поставити миску на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до його повного розплавлення. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати. Духовку розігріти до 160С.
  4. Борошно просіяти через сито разом із содою, розпушувачем і сіллю, розмішати. Підтале масло збити міксером із цукром до пишності. Не перестаючи збивати масляний крем, вбити по одному яйця. Змішувати ще 3-4 хвилини до утворення пишної світлої маси.
  5. Потім влити розтоплений шоколад і збити до однорідного кольору. Підмішати суху борошняну суміш і вимішати однорідне тісто. Збиваючи чайне тісто для пирога міксером, влити спочатку йогурт, а потім міцний чай.
  6. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати зсередини борошном. Вилити чайне тісто у форму і відправити в розігріту духовку.
  7. Випікати чайний пиріг близько години до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь, відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині ще на 10-15 хвилин. Після цього вийняти форму, перекласти пиріг із неї на решітку.
  8. Ще через кілька хвилин можна перекласти чайний пиріг на тарілку, обсипати цукровою пудрою і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Не соромтеся експериментувати зі своїми власними ідеями та додавати унікальний штрих до цього рецепту. Кулінарія - це мистецтво, яке дає змогу вам виражати свою творчість і насолоджуватися смаком кожного створеного вами шедевра.