Смачний рецепт чайного пирога
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр цукру
- 250-300 гр борошна
- 250 мл чистої води
- 3 яйця
- 120-130 мл йогурту без смакових добавок
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр чорного шоколаду
- 6 пакетиків чорного чаю з бергамотом (або 2 ст.л. сухої заварки)
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача (або пів-ч.л. соди)
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте чайну заварку - всипати її в невелику каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Потім процідити через сито в окрему ємність.
- Якщо ви використовуєте чайні пакетики, закип'ятити в невеликій каструлі воду і зняти з вогню. Потім опустити туди чайні пакетики і залишити настоюватися на 5 хвилин. Вийняти пакетики, віджати з них рідину в чай і викинути. Залишити чай остигати. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким.
- Чорний шоколад (бажано гіркий) поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску. Поставити миску на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до його повного розплавлення. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати. Духовку розігріти до 160С.
- Борошно просіяти через сито разом із содою, розпушувачем і сіллю, розмішати. Підтале масло збити міксером із цукром до пишності. Не перестаючи збивати масляний крем, вбити по одному яйця. Змішувати ще 3-4 хвилини до утворення пишної світлої маси.
- Потім влити розтоплений шоколад і збити до однорідного кольору. Підмішати суху борошняну суміш і вимішати однорідне тісто. Збиваючи чайне тісто для пирога міксером, влити спочатку йогурт, а потім міцний чай.
- Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати зсередини борошном. Вилити чайне тісто у форму і відправити в розігріту духовку.
- Випікати чайний пиріг близько години до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь, відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині ще на 10-15 хвилин. Після цього вийняти форму, перекласти пиріг із неї на решітку.
- Ще через кілька хвилин можна перекласти чайний пиріг на тарілку, обсипати цукровою пудрою і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!
Не соромтеся експериментувати зі своїми власними ідеями та додавати унікальний штрих до цього рецепту. Кулінарія - це мистецтво, яке дає змогу вам виражати свою творчість і насолоджуватися смаком кожного створеного вами шедевра.