Морквяне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр борошна
- 250 гр моркви
- 150 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
- 5 гр ванільного цукру (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Моркву очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Коли масло підтане і стане м'яким, додати до нього цукор і ретельно розтерти виделкою.
- за бажанням можна збити масляну суміш міксером до пишності. Підмішати до масляної маси терту моркву і ретельно перемішати. Потім підмішати половину борошна і перемішати.
- Соду погасити кількома краплями оцту і ввести в морквяну суміш. Тісто для морквяного печива має вийти досить густим, щоб із нього можна було ліпити печиво, але не щільним. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
- Із морквяного тіста формувати кульки невеликого розміру і викладати їх на застелене деко. Якщо тісто сильно прилипає до рук, можна змочити долоні водою або олією. Зверху злегка прим'яти кульки тіста і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати морквяне печиво до готовності приблизно 20-25 хвилин. Потім вийняти деко і залишити його остигати на 15 хвилин. Готове печиво з моркви смачне і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Морква - це багате джерело бета-каротину, який перетворюється в організмі на вітамін А. Цей десерт - чудовий спосіб солодко і задовольнити вашу потребу у вітаміні А та відпочити зі смаколиками.