Морквяне печиво

Морквяне печиво
5.0
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 гр борошна
  • 250 гр моркви
  • 150 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
  • 5 гр ванільного цукру (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Моркву очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Коли масло підтане і стане м'яким, додати до нього цукор і ретельно розтерти виделкою.
  2. за бажанням можна збити масляну суміш міксером до пишності. Підмішати до масляної маси терту моркву і ретельно перемішати. Потім підмішати половину борошна і перемішати.
  3. Соду погасити кількома краплями оцту і ввести в морквяну суміш. Тісто для морквяного печива має вийти досить густим, щоб із нього можна було ліпити печиво, але не щільним. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
  4. Із морквяного тіста формувати кульки невеликого розміру і викладати їх на застелене деко. Якщо тісто сильно прилипає до рук, можна змочити долоні водою або олією. Зверху злегка прим'яти кульки тіста і відправити деко в розігріту духову шафу.
  5. Випікати морквяне печиво до готовності приблизно 20-25 хвилин. Потім вийняти деко і залишити його остигати на 15 хвилин. Готове печиво з моркви смачне і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Морква - це багате джерело бета-каротину, який перетворюється в організмі на вітамін А. Цей десерт - чудовий спосіб солодко і задовольнити вашу потребу у вітаміні А та відпочити зі смаколиками.