Рецепт пирога з апельсинами: соковитий десерт, що розкриває сонячний смак

Рецепт пирога з апельсинами: соковитий десерт, що розкриває сонячний смак
3.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 яйця
  • 1 великий апельсин
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошно
  • 1 ч.л. вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Білки прибрати поки що в холодильник. Апельсин вимити, зняти з нього половину цедри і натерти її на дрібній тертці. Цедру, що залишилася, зняти і порізати соломкою. Борошно просіяти через сито. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  2. М'якоть апельсина розділити на часточки і видалити плівочки. Кожну очищену часточку апельсина розрізати впоперек на 3-4 частини і видалити кісточки. Намагайтеся розрізати апельсин так, щоб витікало якомога менше соку.
  3. Жовтки з'єднати в мисці та почати збивати міксером. Поступово всипати тонкою цівкою половину цукру і збивати близько 5 хвилин до утворення пишної кремової маси. Білки з'єднати в окремій мисці і почати збивати міксером з дрібкою солі до стійких піків.
  4. Не перестаючи збивати, всипати цукор, що залишився, і цедру. Змішувати до рівномірного розподілу інгредієнтів у білковій масі. З'єднати жовткову і білкову масу, перемішати. До отриманої суміші підмішати просіяне борошно й обережно перемішати.
  5. Потім додати в бісквітне тісто подрібнені апельсини і один раз перемішати. Вилити тісто з апельсинами у форму і відправити її в розігріту духовку.
  6. Випікати пиріг з апельсинами приблизно півгодини. Через зазначений час вимкнути вогонь, відкрити дверцята і залишити форму в духовці ще на 5 хвилин. Вийняти форму, перекласти пиріг із форми на решітку і залишити застигати на кілька хвилин.
  7. Пиріг з апельсинами смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Перед подачею можна прикрасити його цукровою пудрою, просіявши її через сито. Приємного чаювання! 

Цей пиріг з апельсинами має чудовий баланс між соковитістю апельсинів і ніжністю бісквітного тіста. Апельсинова цедра надає йому особливої ароматичної нотки. Спробуйте його разом з ароматним чаєм або кавою, і ви точно будете в захваті від цього чудового десерту. Тіште своїх близьких і гостей смачними солодощами, які дарують тепло і радість у будь-яку пору дня.