Пиріг із черешнею: ніжне задоволення для смакування
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг червоної черешні (з кісточками)
- 1 упаковка листкового тіста близько 450 гр (бездріжджового)
- 1 яйце
- 3-4 ст.л. цукру
- 1 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто вийняти з морозилки та розморозити. Черешню перебрати, промити й очистити від кісточок. Розрізати кожну черешню на дві частини. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати форму для випічки.
- Очищену і подрібнену черешню скласти в миску, додати цукор, крохмаль і ретельно перемішати. Листкове тісто розділити на дві нерівні частини (близько 2:1). Більшу частину тіста розкачати і покласти у форму. Краями тіста повинні накрити начинку на 1-2 см.
- Зверху на тісто укласти у форму черешню, накрити її краями тіста. Білок відокремити від жовтка і змастити ним загнуті краї листкового тіста. Із тіста, що залишилося, вирізати смужки і викласти їх на пиріг, закріпити смужки з обох боків із нижнім шаром тіста.
- Навколо пирога (там, де смужки з'єднуються з краями нижнього шару тіста) викласти смужку тіста і трохи притиснути. Жовтком змастити поверхню пирога (тільки тісто) і відправити форму в розігріту духовку.
- Випікати пиріг із черешнею протягом півгодини до золотистої скоринки. Якщо начинка з черешні в процесі випічки піднімається - можна проколоти її ножем. Вийняти пиріг із духовки і залишити до повного охолодження.
- Вистиглий пиріг можна нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Пиріг із черешнею буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в холодильнику близько 15-20 хвилин перед подачею. Приємного чаювання!
Цей пиріг також чудово підходить для десертного чаювання або сімейного обіду. Його смак і текстура залежать від свіжості та соковитості черешень, тому намагайтеся використовувати найсоковитіші плоди, які тільки знайдете. І не забувайте пригощати цим пирогом гостей, адже він викличе в них лише вдячність і бажання повернутися до нього знову і знову.