Рецепт: Яблучний пиріг на йогурті

Рецепт: Яблучний пиріг на йогурті
4.9
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 яблука
  • 450 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 150 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 120-130 мл йогурту без смакових добавок
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди (гашеної кількома краплями оцту)
  • пів ч.л. меленої кориці
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10-15 хвилин. Яйце та йогурт вийняти з холодильника. Борошно просіяти в миску разом із 80 гр цукру, сіллю і розмішати. Вбити в суху суміш сире яйце і ретельно перемішати.
  2. Потім влити йогурт, знову перемішати. Додати в тісто розм'якшене вершкове масло і ретельно перемішати до однорідності. Соду погасити кількома краплями оцту (тобто не повністю) і вмішати в тісто на йогурті для пирога.
  3. Розділити тісто на дві нерівні частини (близько 3:5). Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла й обсипати борошном або застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. Більшу частину розкачати і викласти у форму, рівномірно розподілити по всьому дну і сформувати бортики.
  4. Яблука очистити від шкірки та насіння, натерти м'якоть на крупній тертці. Засипати яблучну начинку цукром, що залишився, і меленою корицею. Тісто на йогурті, що залишилося, розкачати і накрити яблучну начинку. З'єднати і притиснути краї тіста.
  5. Випікати пиріг на кефірі приблизно півгодини до рум'яності. Через зазначений час відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині на 10-15 хвилин. Потім вийняти форму, обережно дістати пиріг на решітку і залишити на 5 хвилин.
  6. Готовий пиріг на йогурті можна прикрасити цукровою пудрою, потім нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей простий рецепт пирога на йогурті з яблучною начинкою створить атмосферу затишку і здивує вашу родину своїм неповторним смаком. Аромат яблук і кориці змішається з ніжним йогуртовим тістом, створюючи неймовірно смачний десерт. Експериментуйте з різними видами яблук та додайте свої улюблені спеції, щоб створити власний варіант цього чудового пирога. Приготуйте його на вихідні та потіште всю родину!