Рулет із вершковим кремом: ніжний десерт, який підкорить ваші смакові рецептори

Рулет із вершковим кремом: ніжний десерт, який підкорить ваші смакові рецептори
3.9
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для рулету з вершковим кремом:

  • 3 яйця
  • 100 гр цукру
  • 75 гр борошна
  • 25 гр крохмалю
  • 3 ст.л. чистої води
  • пів ч.л. соди

Вершковий крем для бісквітного рулету:

  • 250 гр згущеного молока
  • 200 мл вершків 15%
  • 120 мл молока
  • 120 гр вершкового сиру (типу Маскарпоне)
  • 10 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Почати приготування бісквіта з вершкового крему. Желатин залити холодним молоком і залишити на 15 хвилин. Через зазначений час поставити ємність із желатином на водяну баню. Нагрівати желатин, помішуючи, до його повного розчинення, не доводячи до кипіння. Зняти ємність із водяної бані та залишити осторонь.
  2. В окремій каструлі з'єднати вершки зі згущеним молоком і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і проварити суміш на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, влити в крем желатин і розмішати.
  3. Коли маса повністю охолоне (для прискорення процесу можна поставити каструлю в миску з холодною водою і періодично її міняти), додати вершковий сир і збити міксером до однорідності.
  4. Прибрати вершковий крем для рулету в холодильник на 30-45 хвилин. За цей час желатин має трохи "схопитися", а крем загуснути. Тим часом приготувати бісквіт для рулету з вершковим кремом.
  5. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Борошно просіяти через сито з крохмалем і содою в окрему миску, розмішати. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
  6. Жовтки збити міксером із цукром до утворення пишної кремової маси (близько 5 хвилин). Підмішати до жовткового крему суху суміш. Білки з'єднати в окремій мисці з 3 ложками дуже холодної води і збити міксером до стійких піків.
  7. Підмішати білкову піну до тіста і вилити все на деко. Випікати бісквіт для рулету з вершковим кремом приблизно 10-15 хвилин. Тим часом кухонний легкий рушник змочити у воді й ретельно вичавити, щоб він був трохи вологим.
  8. Вийняти деко з духовки, перевернути бісквіт разом із папером на вологий рушник. Зняти пергаментний папір зверху і згорнути бісквіт разом із рушником у рулет, залишити його в такому положенні на 15-20 хвилин.
  9. Розгорнути трохи теплий бісквіт, прибрати рушник і змастити по всій поверхню бісквіта вершковим кремом (залишити трохи для прикраси). Згорнути все в рулет і відправити в холодильник на півгодини.
  10. Через зазначений час вийняти страву з холодильника, змастити бісквітний рулет вершковим кремом (що залишився) і посипати подрібненим шоколадом, цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Нарізати бісквітний рулет із вершковим кремом порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Не забувайте експериментувати зі смаками! Можете додати в крем трохи цитрусового або ванільного екстракту, щоб надати рулету особливого смаку. Також, спробуйте прикрасити його свіжими ягодами або м'ятним листом для яскравого і свіжого вигляду.