Локшина з овочами: витончений смак Китаю

Локшина з овочами: витончений смак Китаю
5.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр сухої локшини (можна використовувати гречану, рисову локшину або локшину Удон)
  • 1 болгарський перець
  • 70 гр арахісу
  • пучок кінзи близько 30 гр
  • пучок зеленої цибулі близько 30 гр
  • 1-2 ст.л. насіння кунжуту

Соус для локшини з овочами:

  • 70 мл рослинної олії (бажано оливкової)
  • 3 ст.л. рідкого меду
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. кунжутної олії
  • пів ч.л. меленого червоного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Для початку потрібно відварити локшину відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай локшину опускають у каструлю з киплячою підсоленою водою і варять приблизно 5-7 хвилин до готовності при слабкому кипінні.
  2. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини. Тим часом приготувати соус для локшини з овочами. У сковорідці з'єднати олію з кунжутною і поставити на вогонь.
  3. Щойно олія розігріється, додати мелений червоний перець і ретельно розмішати. Збиваючи олію виделкою, влити мед і соєвий соус. Готувати соус, збиваючи його виделкою, приблизно 2-3 хвилини на помірному вогні.
  4. Скласти локшину в миску, залити її соусом і ретельно перемішати. Після повного охолодження накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник. Локшина в соусі має настоятися протягом години.
  5. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Насіння кунжуту обсмажити на сухій сковорідці до легкого зарум'янювання і появи приємного аромату. Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати. Зелену цибулю промити, обсушити і тонко нашаткувати.
  6. Арахіс обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату і дати горіхам повністю охолонути. Очистити арахіс від лушпиння і порізати дрібними шматочками. Можна зробити це за допомогою качалки або комбайна.
  7. Через зазначений час вийняти миску з холодильника, розігріти її в мікрохвильовці або на сковороді. Додати до локшини овочі з кунжутом і горіхами, ретельно перемішати. Розкласти локшину з овочами по тарілках і подавати страву до столу гарячою. Смачного!

Локшина з овочами - це не тільки смачна страва, а й витончений шедевр китайської кухні, що викликає захоплення своєю кольоровою палітрою та хрусткими текстурами. Цей рецепт дає змогу вам насолодитися неповторним поєднанням ароматних овочів, ніжної локшини та витонченого соусу.