Смачна паста з беконом: легко та швидко приготуйте улюблену страву

Смачна паста з беконом: легко та швидко приготуйте улюблену страву
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-500 гр пасти або макаронів
  • 200 гр бекону (6 скибочок)
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 100 гр твердого сиру
  • кілька листків базиліку
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 1/4 ч.л. меленого червоного перцю
  • 1/4 ч.л. солі (або за смаком)

Рецепт приготування страви:

  1. Патсу опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити макаронні вироби приблизно 7-8 хвилин до готовності (або відповідно до інструкції на упаковці). Тим часом обсмажити бекон.
  2. Для цього влити в сковорідку 1-2 ст.л. олії, м'ясо порізати тонкими скибочками. Смажити бекон близько 2 хвилин з кожного боку на помірному вогні та перекласти на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир.
  3. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в киплячу воду. Перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин для охолодження. Очистити помідори від шкірки і ретельно розім'яти їх у пюре.
  4. Цибулю очистити й порізати маленькими шматочками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору, помішуючи. Потім додати бекон, помідорну масу, оцет, сіль, перець і ретельно перемішати.
  5. Готову пасту відкинути на друшляк і залишити остигати. Бекон із соусом готувати приблизно 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи. Потім додати в сковорідку з беконом пасту і перемішати.
  6. Базилік промити й дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Додати подрібнений базилік і більшу частину сиру в сковорідку і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити на 5 хвилин під кришкою.
  7. Зняти кришку, розкласти готову пасту з беконом по тарілках і подавати до столу, посипавши тертим сиром, що залишився. Смачного!

Паста з беконом - це смачна комбінація м'якого бекону, соковитих помідорів і смачного сиру. Бекон надає страві багато смаку та аромату, а помідори роблять соус насиченим і ніжним. Додавання базиліку надає пасті свіжості та особливого шарму. Ця страва ідеально підходить для вечері з сім'єю або друзями. Паста з беконом - це прекрасний спосіб насолодитися смаком Італії просто вдома!