Смаколики для солодкої радості!

Смаколики для солодкої радості!
4.4
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр вишні (без кісточок)
  • 220-230 гр борошна
  • 3 яйця
  • 150 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 150 гр цукру
  • 100 гр чорного шоколаду (можна замінити молочним або 3 ст.л. какао-порошку)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди (погасити оцтом)

Рецепт приготування страви:

  1. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Борошно просіяти разом із какао-порошком (якщо ви замінюєте ним шоколад). Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок, відкинути на друшляк.
  2. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, її потрібно відкинути на друшляк і розморожувати в такому вигляді, щоб з неї стікав сік. Шоколад поламати невеликими шматочками, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню. Духовку розігріти до 180С, форму для кексу змастити вершковим маслом.
  3. Нагрівати шоколад на водяній бані, помішуючи, до його повного розчинення. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати його до кімнатної температури. До масла всипати цукор, ванільний цукор і збити міксером до утворення світлої кремової маси.
  4. Не перестаючи збивати масло з цукром, вбити по одному яйця і збивати до пишності. Потім влити розтоплений шоколад і змішувати до рівномірного шоколадного кольору. Додати розморожену вишню, що стекла від соку, і розмішати.
  5. Поступово підмішати борошняну суміш до яєчної, вимісити однорідне тісто. Соду погасити кількома краплями оцту і вмішати кількома рухами в тісто з вишнею. Викласти все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духовку.
  6. Випікати шоколадний кекс із вишнею приблизно 45 хвилин до готовності. Вийняти форму і накрити її кухонним рушником на 10-15 хвилин. перекласти шоколадно-вишневий кекс на тарілку, прикрасити на свій смак (наприклад, шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом). Приємного чаювання!

Вишня є символом краси та щастя в багатьох культурах. У деяких країнах вишневі гілочки використовують як символ весняного пробудження та випромінювання позитивної енергії. Красиве поєднання вишні з шоколадом у цьому кексі не лише смачне, а й символічне, створюючи гармонію та впевненість у солодкому майбутньому.