Сметанний пиріг: шедевр з ніжною текстурою

Сметанний пиріг: шедевр з ніжною текстурою
4.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука
  • 300 гр борошна
  • 5 яєць
  • 200 гр сметани
  • 200 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Вийняти яйця з холодильника, вершкове масло розтопити на водяній бані (або в мікрохвильовці), дати повністю охолонути. Борошно просіяти через сито. Яблука очистити від шкірки, розрізати на дві частини та видалити насіння. Натерти яблучну м'якоть на тертці. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією.
  2. Яйця вбити в миску і почати збивати їх міксером. Поступово всипати цукор із ванільним цукром і збивати до посвітління й утворення пишної яєчної маси. Збиваючи яєчну масу міксером, влити розтоплене масло. Потім влити сметану і змішувати міксером до однорідного кольору.
  3. До отриманої маси підмішати просіяне борошно і вимісити до однорідної консистенції. Додати в сметанне тісто для пирога терті яблука, перемішати. Соду погасити кількома краплями оцту і додати в тісто.
  4. Кілька разів перемішати і вилити в заздалегідь приготовлену форму, змащену олією. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  5. Випікати сметанний пиріг близько 45 хвилин до рум'яності. Вийняти форму і накрити її легким кухонним рушником. Залишити пиріг на сметані під рушником на 10-15 хвилин. Потім перекласти його на тарілку, прикрасити на свій смак і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Після приготування цього сметанного пирога, ви будете насолоджуватися ніжною, ароматною та соковитою стравою, яка точно стане улюбленою у вашій родині. Спробуйте додати до нього трохи кориці або мигдальної стружки для особливого шарму. Запашний аромат пирога заповнюватиме вашу оселю, пробуджуючи апетит у всіх членів родини. Насолоджуйтеся цією смакотою з келихом гарячого чаю або кави.