Смачний пиріг з грибами

Смачний пиріг з грибами
3.5
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр консервованих або 800 гр свіжих грибів
  • 220-240 гр борошна
  • 4 яйця
  • 200 мл кефіру
  • 150 гр майонезу
  • 1 цибулина
  • 10 гр розпушувача
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте консервовані гриби - відкинути їх на друшляк і дати стекти рідині. Потім порізати їх ножем невеликими шматочками. Свіжі гриби ретельно вимити і відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин (білі гриби - 10 хвилин, печериці варити не потрібно).
  2. Цибулю очистити та подрібнити. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 3-4 хвилини до золотистого кольору і додати подрібнені гриби. Тим часом яйця, майонез і кефір вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
  3. Консервовані гриби смажити близько 5-7 хвилин до випаровування рідини, варені гриби достатньо смажити 7-10 хвилин, печериці смажити до готовності близько 15 хвилин. При цьому обов'язково періодично помішувати вміст сковороди.
  4. Ближче до кінця смаження додати сіль і перець за смаком. Зняти сковорідку з вогню і дати грибній начинці для пирога охолонути. Тим часом приготувати заливне тісто для пирога. Борошно просіяти через сито в миску разом із розпушувачем і розмішати.
  5. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером з дрібкою солі. коли маса почне світлішати і збільшуватися в об'ємі, влити до неї кефір (не перестаючи збивати). Ще через хвилину поступово додати майонез. Збивати масу до однорідного кольору.
  6. Зменшити швидкість міксера до найнижчої і поступово всипати борошняну суміш. Збивати тісто на низькій швидкості до однорідної консистенції. У форму для випічки вилити половину тіста і рівномірно розподілити його по дну.
  7. Зверху викласти всю грибну начинку і залити тістом, що залишилося. Відправити форму в духову шафу (холодну) і встановити температуру 180/200С.
  8. Випікати пиріг із грибами приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Потім дістати форму і накрити її легким рушником на 5 хвилин. Перекласти готовий пиріг на тарілку, порізати порційними шматочками і подавати до столу. Грибний пиріг смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного! 

Грибний пиріг - це чудова страва для сімейного обіду або святкового застілля. Він додасть смаку та аромату вашому столу. Експериментуйте з різними видами грибів, щоб отримати нові смакові відтінки. Аромат свіжої печеної пиріжки з грибами зможе розігріти серця та створити неповторну атмосферу затишку у вашому домі.