Секрети ніжності: дріжджовий пиріг із рибою

Секрети ніжності: дріжджовий пиріг із рибою
5.0
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирога з рибою:

  • 400 гр борошна
  • 200 мл чистої води
  • 80 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • близько 0,5-0,8 ч.л. солі

Рибна начинка для дріжджового пирога:

  • тушка горбуші, вагою близько 0,8 кг (можна замінити іншою рибою за смаком)
  • 2 середні цибулини
  • сіль, перець за смаком
  • + 1 ст.л. кунжуту (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування дріжджового тіста для пирога з рибою. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 20-30 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Половину води підігріти до теплого стану (близько 40С), розчинити в ній дріжджі та цукор. Залишити дріжджову суміш на 5 хвилин у теплому місці.
  2. Потім додати в дріжджову рідину близько 2 ложок борошна і ретельно розмішати. Залишити дріжджову опару на 15 хвилин у теплі. Яйце вбити в невелику ємність і злегка збити виделкою. Відокремити приблизно третину яйця в окрему ємність (для змащення пирога).
  3. До опари, що піднялася, додати 2/3 сирого яйця, що залишилися, влити решту води (теплої температури) і перемішати. Поступово просіяти через сито борошно з сіллю і вимішати тісто до однорідності. Ближче до кінця замісу додати підтале вершкове масло. Накрити тісто харчовою плівкою або легким рушником.
  4. Залишити дріжджове тісто для рибного пирога на 1-1,5 години в теплому місці. Потім гарненько вимісити його руками, знову накрити плівкою/рушником і залишити на 1/5 години в теплі.
  5. Тим часом приготувати рибну начинку для дріжджового пирога. філе риби відокремити від кісток і шкіри, порізати невеликими шматочками і скласти в миску. Цибулю почистити й дрібно порізати, додати до риби разом із сіллю та чорним меленим перцем, перемішати й поставити в холодильник на годину.
  6. Форму для випічки змастити невеликим шматочком вершкового масла. Тісто, що підійшло, розділити на дві рівні частини, одну з них рівномірно розподілити по дну форми і сформувати невисокі бортики.
  7. У форму, застелену дріжджовим тістом, викласти рибну начинку з цибулею. Тісто, що залишилося, злегка розкачати, викласти на рибну начинку і з'єднати краї нижнього і верхнього шарів тіста. Залишити дріжджовий пиріг із рибою на 20 хвилин у теплому місці.
  8. Тим часом кунжут злегка обсмажити на сухій сковороді до золотистого відтінку. Духовку розігріти до 180С. Пиріг, що підійшов, змастити невеликою кількістю сирого яйця (залишеного раніше), посипати кунжутом і відправити в розігріту духовку.
  9. Випікати дріжджовий пиріг із рибою близько години. Коли пиріг зарум'яниться, вийняти форму і накрити її легким рушником. Через 15 хвилин перекласти рибний пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу теплим. Смачного!