Ароматний пиріг з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини
- 200 мл кефіру (можна замінити сметаною)
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 50 гр маргарину (можна замінити вершковим маслом)
- кілька пір'їн зеленої цибулі (бажано)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, приготувати форму для запікання (діаметр близько 23 см): змастити її олією і присипати панірувальними сухарями. Картоплю очистити й нарізати тонкими скибочками. Яйця вбити в миску і збити виделкою з сіллю.
- Потім додати кефір/сметану і ще раз збити. Борошно просіяти з розпушувачем і підмішати до яєчно-кефірної суміші. Вимішати тісто для пирога з картоплею до однорідної консистенції. Тим часом розтопити маргарин (не доводячи до кипіння) і дати йому охолонути до трохи теплої температури.
- Влити маргарин у тісто і перемішати. У форму для запікання влити половину тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Зверху викласти картоплю, подрібнену цибулю і рівномірно залити тістом, що залишилося. Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Готувати пиріг із картоплею приблизно 40-45 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати пиріг із картоплею на порційні шматочки і подавати до столу гарячим. Смачного!
Одна з особливостей цього рецепта - його варіативність. Ви можете додати до начинки інші інгредієнти, як-от сир, шпинат або гриби, щоб зробити пиріг більш насиченим і різноманітним у смаку. Експериментуйте зі своїми улюбленими інгредієнтами та створюйте свої власні унікальні версії цього пирога.