Ароматний пиріг з картоплею

Ароматний пиріг з картоплею
3.8
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 200 мл кефіру (можна замінити сметаною)
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 50 гр маргарину (можна замінити вершковим маслом)
  • кілька пір'їн зеленої цибулі (бажано)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, приготувати форму для запікання (діаметр близько 23 см): змастити її олією і присипати панірувальними сухарями. Картоплю очистити й нарізати тонкими скибочками. Яйця вбити в миску і збити виделкою з сіллю.
  2. Потім додати кефір/сметану і ще раз збити. Борошно просіяти з розпушувачем і підмішати до яєчно-кефірної суміші. Вимішати тісто для пирога з картоплею до однорідної консистенції. Тим часом розтопити маргарин (не доводячи до кипіння) і дати йому охолонути до трохи теплої температури.
  3. Влити маргарин у тісто і перемішати. У форму для запікання влити половину тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Зверху викласти картоплю, подрібнену цибулю і рівномірно залити тістом, що залишилося. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  4. Готувати пиріг із картоплею приблизно 40-45 хвилин до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати пиріг із картоплею на порційні шматочки і подавати до столу гарячим. Смачного! 

Одна з особливостей цього рецепта - його варіативність. Ви можете додати до начинки інші інгредієнти, як-от сир, шпинат або гриби, щоб зробити пиріг більш насиченим і різноманітним у смаку. Експериментуйте зі своїми улюбленими інгредієнтами та створюйте свої власні унікальні версії цього пирога.