Батон з сиром і часником
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 200 мл молока
- 120 гр твердого сиру
- 100 мл сироватки
- 1 яйце
- 2 ст.л. оливкової олії
- 4 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу (не обов'язково)
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. сухих дріжджів (близько 3,5 гр)
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (35-40С), розчинити в ньому цукор і дріжджі. Залишити дріжджову опару для домашнього батона на 15 хвилин у теплому місці. Яйце вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на цей же час. Борошно просіяти через сито.
- Сироватку підігріти і додати в молоко з дріжджами, розмішати. яйце збити виделкою з сіллю. У хлібопічці з'єднати опару, яйце з сіллю і просіяне борошно. Встановити режим Заміс і влити рослинну олію.
- Після того, як тісто збереться в грудку, встановити режим Підйом приблизно на півтори години. Тим часом приготувати сирну начинку з часником для батона. Сир натерти на крупній тертці, часник почистити і розчавити в часникодавці, ретельно перемішати. Якщо ви хочете додати кріп - промити його, подрібнити і додати до сирної суміші.
- Через зазначений час перекласти тісто з хлібопічки на стіл, присипаний борошном. Розрізати його на три рівні частини (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 середні батони). З кожного шматка тіста розкачати прямокутник приблизно 25*15 см. Уздовж середини прямокутного шматка тіста викласти третину сирної начинки.
- З'єднати краї тіста, сформувати овальний батон і перекласти його "швом" донизу на присипане борошном деко. У такий самий спосіб сформувати батони з сиром і часником із тіста, що залишилося, і начинки, перекласти їх на деко.
- Залишити тісто з начинкою підходити приблизно на 40 хвилин у теплому місці. Заготовки батонів із сиром мають збільшитися вдвічі. Потім розігріти духовку до 180С. Зверху, на батонах зробити кілька діагональних розрізів. Кожен розріз повинен тільки торкатися начинки, але не пронизувати її. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати батони з сиром і часником близько 35-45 хвилин до золотистого рум'яного кольору. Вийняти деко і залишити його остигати на кілька хвилин. Батон із сиром і часником нарізати невеликими шматочками і подавати до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Смачного!
Крім того, цей рецепт можна легко адаптувати до власних смакових уподобань. Якщо ви любите інтенсивніший смак, можна додати до сирної начинки кілька крапель оливкової олії або пікантних спецій, наприклад, перцю чилі. Якщо ви хочете більше свіжості, додайте в начинку свіжо нарізаний кріп.