Дріжджовий пиріг з м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для м'ясного пирога:
- ~ 600 гр борошна (опціонально)
- 450 мл чистої води
- 1 ст.л. вершкового масла
- 15 гр свіжих дріжджів (або 1 ч.л. сухих)
- 1 ч.л. цукру
- пів ч.л. солі
М'ясна начинка для дріжджового пирога:
- 0,8 кг м'ясного фаршу (курячого, свинячого або яловичого)
- 2 цибулини
- 100 мл м'ясного бульйону
- 1 ст.л. гірчиці
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У 50-70 мл теплої води розчинити дріжджі та цукор. Залишити суміш на 15 хвилин у теплому місці до появи "шапочки". Через зазначений час з'єднати дріжджову рідину з рештою води (теплої температури) і сіллю.
- Потім просіяти через сито борошно і вимішувати до однорідної консистенції. Дріжджове тісто для пирога з м'ясом має вийти дуже м'яким і ніжним на дотик. Змастити його олією і накрити миску легким рушником.
- Дріжджове тісто має настоятися в теплому місці близько 1-1,5 години. Тим часом приготувати начинку для м'ясного пирога. Цибулю почистити й пропустити через м'ясорубку, змішати з фаршем, додати бульйон, гірчицю, сіль із перцем за смаком.
- Тісто перекласти на присипану борошном поверхню і розкачати у велике коло. По всій поверхні кола викласти м'ясну начинку і зібрати краї тіста зверху так, щоб начинка опинилася всередині. Ретельно з'єднати краї тіста і перевернути пиріг "швом" на деко, присипане борошном.
- Залишити пиріг у теплому місці на 15-20 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 180/200С. Зробити вгорі пирога невеликий круглий отвір і відправити деко в розігріту духову шафу. Випікати дріжджовий пиріг із м'ясом до золотистої скоринки і готовності начинки. Це може зайняти близько 40-50 хвилин.
- Вийняти деко з духовки, змастити поверхню пирога 1 ст. л. вершкового масла (не розтопленого) і залишити застигати на кілька хвилин. Нарізати дріжджовий м'ясний пиріг порційними шматочками і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Дріжджові пироги з м'ясом є поширеною стравою в багатьох кухнях світу. Українська кухня також славиться своїми варіаціями цього пирога.