Дріжджовий пиріг з м'ясом

Дріжджовий пиріг з м'ясом
4.2
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для м'ясного пирога:

  • ~ 600 гр борошна (опціонально)
  • 450 мл чистої води
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 15 гр свіжих дріжджів (або 1 ч.л. сухих)
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

М'ясна начинка для дріжджового пирога:

  • 0,8 кг м'ясного фаршу (курячого, свинячого або яловичого)
  • 2 цибулини
  • 100 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У 50-70 мл теплої води розчинити дріжджі та цукор. Залишити суміш на 15 хвилин у теплому місці до появи "шапочки". Через зазначений час з'єднати дріжджову рідину з рештою води (теплої температури) і сіллю.
  2. Потім просіяти через сито борошно і вимішувати до однорідної консистенції. Дріжджове тісто для пирога з м'ясом має вийти дуже м'яким і ніжним на дотик. Змастити його олією і накрити миску легким рушником.
  3. Дріжджове тісто має настоятися в теплому місці близько 1-1,5 години. Тим часом приготувати начинку для м'ясного пирога. Цибулю почистити й пропустити через м'ясорубку, змішати з фаршем, додати бульйон, гірчицю, сіль із перцем за смаком.
  4. Тісто перекласти на присипану борошном поверхню і розкачати у велике коло. По всій поверхні кола викласти м'ясну начинку і зібрати краї тіста зверху так, щоб начинка опинилася всередині. Ретельно з'єднати краї тіста і перевернути пиріг "швом" на деко, присипане борошном.
  5. Залишити пиріг у теплому місці на 15-20 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 180/200С. Зробити вгорі пирога невеликий круглий отвір і відправити деко в розігріту духову шафу. Випікати дріжджовий пиріг із м'ясом до золотистої скоринки і готовності начинки. Це може зайняти близько 40-50 хвилин.
  6. Вийняти деко з духовки, змастити поверхню пирога 1 ст. л. вершкового масла (не розтопленого) і залишити застигати на кілька хвилин. Нарізати дріжджовий м'ясний пиріг порційними шматочками і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного! 

Дріжджові пироги з м'ясом є поширеною стравою в багатьох кухнях світу. Українська кухня також славиться своїми варіаціями цього пирога.