Канапе з оселедцем

Канапе з оселедцем
4.1
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 оселедець пряного посолу
  • 12 маринованих корнишонів (огірки розміром до 3-5 см в довжину)
  • 1 фіолетова цибулина
  • гірчиця - за смаком
  • 2 шматки житнього або бородинського хліба

Рецепт приготування:

  1. Акуратно розрізати шматки хліба, видаливши скоринку, та розрізати кожен шматочок на 6 однакових частин (квадратів).
  2. Очистити оселедець від кісточок і внутрішностей, зняти шкірку і порізати філе на невеликі шматочки (має вийти рівно 12 шматочків).
  3. Цибулину очистити і порізати тонкими кільцями, огірки просушити від зайвої рідини на паперовому рушнику.
  4. Помазати кожен шматочок хліба невеликою кількістю гірчиці, покласти шматочок оселедця і кільце цибулі.
  5. На кожну шпажку для канапе спочатку нанизати огірок, а потім шматочок хліба з рибою та цибулею.
  6. Перекласти готові канапе з оселедцем на тарілку, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Смачного!

Канапе з оселедцем - це традиційна українська закуска, яка завжди зустрічається з великим захопленням. Апетитні шматочки оселедця, ароматна гірчиця, свіжі (або мариновані) огірочки та ніжна цибуля на хрусткому шматочку хліба створюють неперевершену смакову експлозію. Канапе з оселедцем стануть чудовою закускою на будь-якому святі або зустрічі з друзями. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх гостей смачною та оригінальною стравою!