Канапе з оселедцем
                                    Кухня
                
                Інгредієнти:
- 1 оселедець пряного посолу
 - 12 маринованих корнишонів (огірки розміром до 3-5 см в довжину)
 - 1 фіолетова цибулина
 - гірчиця - за смаком
 - 2 шматки житнього або бородинського хліба
 
Рецепт приготування:
- Акуратно розрізати шматки хліба, видаливши скоринку, та розрізати кожен шматочок на 6 однакових частин (квадратів).
 - Очистити оселедець від кісточок і внутрішностей, зняти шкірку і порізати філе на невеликі шматочки (має вийти рівно 12 шматочків).
 - Цибулину очистити і порізати тонкими кільцями, огірки просушити від зайвої рідини на паперовому рушнику.
 - Помазати кожен шматочок хліба невеликою кількістю гірчиці, покласти шматочок оселедця і кільце цибулі.
 - На кожну шпажку для канапе спочатку нанизати огірок, а потім шматочок хліба з рибою та цибулею.
 - Перекласти готові канапе з оселедцем на тарілку, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Смачного!
 
Канапе з оселедцем - це традиційна українська закуска, яка завжди зустрічається з великим захопленням. Апетитні шматочки оселедця, ароматна гірчиця, свіжі (або мариновані) огірочки та ніжна цибуля на хрусткому шматочку хліба створюють неперевершену смакову експлозію. Канапе з оселедцем стануть чудовою закускою на будь-якому святі або зустрічі з друзями. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх гостей смачною та оригінальною стравою!