Смачний кролик в рукаві

Смачний кролик в рукаві
5.0
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 цілий кролик або 4 ніжки
  • 100 г майонезу
  • 1-2 ст.л. аджики
  • 1 зубчик часнику
  • сіль та перець за смаком
  • приправи та спеції за смаком
  • рукав для запікання

Рецепт приготування:

  1. Якщо у вас цілий кролик, його необхідно ретельно помити та розрізати на порційні шматочки. Ніжки потрібно промити і обсушити.
  2. Часник очистити та нарізати дуже дрібненькими шматочками. Скласти кролика в миску, натерти його різаним часником, сіллю, перцем та спеціями.
  3. У невеликій ємності змішати майонез з аджикою та рівномірно покрити кролика цією сумішшю. Накрити миску кришкою та відправити в холодильник. Залишити кролика в маринаді на 2-3 години.
  4. Після відведеного часу розігріти піч до 180°C, підготувати деко та рукав для запікання.
  5. Скласти кролика в рукав, полити його залишком маринаду. Потім щільно зав’язати рукав з обох сторін та проколоти його в кількох місцях зубочисткою. Переложити рукав з м’ясом на деко і відправити в розігріту піч.
  6. Запікати кролика в рукаві близько 1 години. За 5-10 хвилин до кінця приготування, потрібно розрізати рукав вздовж та розвернути його, щоб м’ясо золотисто підрум’янилося.
  7. Готову страву з кролика подавати до столу гарячою, на гарнір можна подати тушковані овочі або картоплю.