Смачний кролик в рукаві
Кухня
Інгредієнти:
- 1 цілий кролик або 4 ніжки
- 100 г майонезу
- 1-2 ст.л. аджики
- 1 зубчик часнику
- сіль та перець за смаком
- приправи та спеції за смаком
- рукав для запікання
Рецепт приготування:
- Якщо у вас цілий кролик, його необхідно ретельно помити та розрізати на порційні шматочки. Ніжки потрібно промити і обсушити.
- Часник очистити та нарізати дуже дрібненькими шматочками. Скласти кролика в миску, натерти його різаним часником, сіллю, перцем та спеціями.
- У невеликій ємності змішати майонез з аджикою та рівномірно покрити кролика цією сумішшю. Накрити миску кришкою та відправити в холодильник. Залишити кролика в маринаді на 2-3 години.
- Після відведеного часу розігріти піч до 180°C, підготувати деко та рукав для запікання.
- Скласти кролика в рукав, полити його залишком маринаду. Потім щільно зав’язати рукав з обох сторін та проколоти його в кількох місцях зубочисткою. Переложити рукав з м’ясом на деко і відправити в розігріту піч.
- Запікати кролика в рукаві близько 1 години. За 5-10 хвилин до кінця приготування, потрібно розрізати рукав вздовж та розвернути його, щоб м’ясо золотисто підрум’янилося.
- Готову страву з кролика подавати до столу гарячою, на гарнір можна подати тушковані овочі або картоплю.