Гуляш з телятиною: рецепт з найсмачнішим соусом

Гуляш з телятиною: рецепт з найсмачнішим соусом
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг телятини
  • 2 великі цибулини
  • 2 картоплі
  • 2 невеликих помідора (можна замінити 3 ст.л. томатної пасти)
  • 1 болгарський перець
  • 1 середня морква
  • 2-3 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. молотої паприки
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Телятину промити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки приблизно однакового розміру.
  2. Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями, болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою. Моркву очистити та нарізати невеликими кубиками або натерти на крупній терці.
  3. У казані або глибокій сковороді розігріти вершкове масло та виложити на нього нарізану телятину. Смажити телятину на сильному вогні близько 1 хвилини, як можна частіше помішуючи. Додати до смаженого м'яса цибулю, моркву та болгарський перець, влити близько 100 мл кип'ятка та перемішати.
  4. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою та готувати телятину з овочами 1,5 години.
  5. На помідорах зробити невеликі крестоподібні надрізи та покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через хвилину злити кип'яток та залити холодною водою на декілька хвилин. Злити воду, очистити помідори від шкірки, видалити місце, де кріпилась плодоніжка, та розм'яти м'якуш в пюре блендером.
  6. Після 1,5 години додати до сковороди молоту паприку та перемішати. Почистити картоплю та нарізати невеликими кубиками, додати до гуляшу через 15 хвилин після паприки разом з томатним пюре. Якщо ви використовуєте томатну пасту, її потрібно розбавляти 150 мл води.
  7. Готувати гуляш з телятиною близько 20 хвилин на малому вогні. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти гуляш по тарілках та подавати до столу.

Під час приготування гуляшу з телятиною, можна використовувати інші спеції за своїм смаком, наприклад, коріандр, часник або тим'ян. Також можна експериментувати з овочами, додавати баклажани, гриби або цукіні. Головне - не переварювати м'ясо, щоб гуляш вийшов соковитим та ніжним. Насолоджуйтеся неперевершеним смаком гуляшу з телятиною!