Смачний і простий рецепт салату Столичний

Смачний і простий рецепт салату Столичний
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе
  • 300 гр картоплі
  • 300 гр малосольних огірків
  • 300 гр консервованого зеленого горошку
  • близько 250-300 гр майонезу
  • 5 яєць
  • 2 середні морквини
  • 1 болгарський перець (не обов'язково)
  • кілька листків салату (можна замінити листям пекінської капусти)
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У двох різних каструлях закип'ятити воду, в одну додати чайну ложку солі й опустити туди куряче філе (попередньо промивши його). У другу каструлю опустити картоплю, моркву і яйця (попередньо потримати їх у теплій воді близько 5-10 хвилин).
  2. Варити куряче філе близько 25-30 хвилин, картоплю і моркву приблизно півгодини, а яйця - 10 хвилин. Перекласти варені яйця в миску з холодною водою і залишити застигати. Злити рідину з горошку та малосольних огірків.
  3. Очистити яйця, що охололи, від шкаралупи та порізати їх невеликими кубиками. Солоні огірки порізати маленькими кубиками і додати разом із горошком у миску з яйцями. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати дрібними шматочками, додати в миску.
  4. Вийняти м'ясо з каструлі та дати йому охолонути, картоплю та моркву також залишити остигати. Очистити варені овочі від шкірки та порізати маленькими кубиками однакового розміру. Курку порізати маленькими кубиками такого ж розміру, як і решту інгредієнтів для салату Столичний.
  5. Зелень промити і дрібно нарізати ножем, листя салату промити і порвати на дрібні шматочки, додати зелень у миску разом із подрібненим м'ясом і овочами. Посолити й поперчити готовий салат за смаком, заправити майонезом і перемішати.
  6. Перекласти готову страву в салатницю, прикрасити на свій смак. Салат Столичний можна подавати до столу одразу після приготування. Смачного!

Салат Столичний є однією з найпопулярніших страв у кухні України. Він отримав свою назву завдяки тому, що був популярний у столиці країни - місті Києві. Смакова гармонія його складових і простота в приготуванні роблять його улюбленим вибором на будь-якому святковому застіллі.