Салат з язиком та грибами

Салат з язиком та грибами
4.1
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г вареного яловичого язика
  • 200 г свіжих печеріць або гливи
  • 1 цибулина
  • 1-2 маринованих огірка
  • невеликий пучок руколи
  • сіль за смаком

Соус для салату:

  • 5 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • ½ ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. хріну
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Язик опустіть у киплячу підсолену воду та варіть його до готовності протягом близько 3 годин. Відразу після варіння поставте язик під струм льодяної води і швидко зніміть шкірку. Охолодіть варений язик, відріжте необхідну кількість та наріжте соломкою або кубиками.
  2. Гриби ретельно промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. На сковорідці розігрійте декілька ложок рослинного масла та посмажте на середньому вогні подрібнені гриби.
  3. Смажте гриби протягом 10-15 хвилин, помішуючи лопаткою, доки не випариться вся волога. В кінці посоліть гриби за смаком та зніміть їх з вогню.
  4. Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями, мариновані огірки кружечками або напівколами (залежно від розміру огірка). Руколу промийте та розірвіть руками, викладіть на дно посудини або салатниці.
  5. Об'єднайте в одній салатниці всі інгредієнти, крім соусу, та перемішайте. Приготуйте заправку для салату з язика та грибів: змішайте виделкою майонез з оливковою олією, лимонним соком, гірчицею та хріном, посоліть та поперчіть за смаком.
  6. Заправте салат соусом, викладіть на руколу та прикрасьте на свій смак. Смачного!