Салат з язиком та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г вареного яловичого язика
- 200 г свіжих печеріць або гливи
- 1 цибулина
- 1-2 маринованих огірка
- невеликий пучок руколи
- сіль за смаком
Соус для салату:
- 5 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. оливкової олії
- ½ ч.л. гірчиці
- 1 ч.л. хріну
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Язик опустіть у киплячу підсолену воду та варіть його до готовності протягом близько 3 годин. Відразу після варіння поставте язик під струм льодяної води і швидко зніміть шкірку. Охолодіть варений язик, відріжте необхідну кількість та наріжте соломкою або кубиками.
- Гриби ретельно промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. На сковорідці розігрійте декілька ложок рослинного масла та посмажте на середньому вогні подрібнені гриби.
- Смажте гриби протягом 10-15 хвилин, помішуючи лопаткою, доки не випариться вся волога. В кінці посоліть гриби за смаком та зніміть їх з вогню.
- Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями, мариновані огірки кружечками або напівколами (залежно від розміру огірка). Руколу промийте та розірвіть руками, викладіть на дно посудини або салатниці.
- Об'єднайте в одній салатниці всі інгредієнти, крім соусу, та перемішайте. Приготуйте заправку для салату з язика та грибів: змішайте виделкою майонез з оливковою олією, лимонним соком, гірчицею та хріном, посоліть та поперчіть за смаком.
- Заправте салат соусом, викладіть на руколу та прикрасьте на свій смак. Смачного!